ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 08 Μαρτίου 2013
  • Views133

Στη σύλληψη τεσσάρων κατοίκων της Ιερισσού Χαλκιδικής προχώρησε η Αστυνομία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν εντός της ημέρας με τη διαδικασία του Αυτοφώρου στον εισαγγελέα Πολυγύρου.

Οι συλληφθέντες κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τις έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν καραμπίνες, πυροτεχνήματα, ασύρματοι κ.ά. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, αλλά και για παράνομη κατοχή ασυρμάτου και ραδιοπομπού.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, έξω από το οποίο συγκεντρώθηκαν συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της Ιερισσού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψή τους.

Στο μεταξύ, στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής κάθονται σήμερα, Παρασκευή, τέσσερα άτομα που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο για συμμετοχή σε επεισόδια που έγιναν στις Σκουριές στη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού. Φορείς και κάτοικοι της Χαλκιδικής θα βρίσκονται στον Πολύγυρο, όπου θα γίνει η δίκη, διοργανώνοντας συγκέντρωση συμπαράστασης στους κατηγορούμενους.

Για τις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με πρωτοβουλία του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Παναγή Γιαννάκη, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Αθηναγόρας Παζαρλής, ο δήμαρχος Αριστοτέλης Χρήστος Πάχτας και κάτοικοι της Χαλκιδικής μαζί με τους δικηγόρους τους που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους, για την εκτόνωση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη βορειοανατολική Χαλκιδική.

Ωστόσο είναι άγνωστο εάν η σύσκεψη γίνει με την παραπάνω σύνθεση, καθώς, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές, ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης αρνήθηκε να παραστεί στην σύσκεψη, ενώ οι κάτοικοι δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν την παρουσία του κ. Πάχτα.

Το Σάββατο έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τρομοκράτηση των κατοίκων της Ιερισσού και κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

Την Πέμπτη σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ κατοίκων και αστυνομίας στην Ιερισσό με αφορμή την προσαγωγή πέντε ατόμων που θεωρήθηκαν ύποπτα για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έγινε χρήση χημικών από δυνάμεις των ΜΑΤ ακόμη και μέσα σε σχολείο, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Η Αστυνομία, ωστόσο, με ανακοίνωσή της, διέψευσε κατηγορηματικά τη χρήση χημικών σε σχολείο ή σπίτια της περιοχής.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments