ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ — 23 Μαρτίου 2013
  • Views139

Δύο από τους έντεκα κρατουμένους που κατάφεραν χθες να αποδράσουν εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε βουνό της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες άλλοι 4 από τους δραπέτες έχουν βρει καταφύγιο στο βουνό και είναι θέμα χρόνου η σύλληψη τους ένω ο ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να είναι ο πιο “σκληρός” από την ομάδα των έντεκα.

Εξονυχιστικές έρευνες ομάδας των ΕΚΑΜ και στο εσωτερικό των φυλακών Τρικάλων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στα κελιά υπάρχει οπλισμός, ενώ και από αέρος με τη βοήθεια δύο ελικοπτέρων η αστυνομία αναζητά τους υπόλοιπους.

Η περιοχή γύρω από τις φυλακές έχει αποκλειστεί, ενώ ελέγχεται κάθε κίνηση.

Οι δύο τραυματίες φρουροί νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Επι τόπου ο Ρουπακιώτης

Στα Τρίκαλα, θα βρίσκεται σε λίγη ώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο υπουργός Αντ. Ρουπακιώτης, ο υφυπουργός Κ. Καραγκούνης και ο γενικός γραμματέας Μαρ. Σκανδάμης.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής. Στην καταδρομική επέλαση συμμετείχαν τουλάχιστον 10-15 άτομα του “οργανωμένου εγκλήματος” εναντίον φυλακών, που αρχικά πέταξαν μία φωτιστική φωτοβολίδα πάνω από τις φυλακές. Ακολούθησε καταιγισμός πυρών από διάφορες πλευρές με στόχο τις εξωτερικές φρουρές των φυλακών ενώ άλλοι δράστες εκτόξευαν χειροβομβίδες στον περίβολο του σωφρονιστικού καταστήματος. Οι σκοπιές 2-3-4-5 και 6 ήταν αυτές που δέχθηκαν την κύρια επίθεση. Μόνο πάνω στην 4η βρέθηκαν τουλάχιστον 75… τρύπες από τις σφαίρες των καλάσνικοφ.

Ο εξωτερικός φρουρός που τραυματίστηκε ήταν στην σκοπιά νούμερο 5, ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε όταν με όχημα των φυλακών επιχείρησε να προσεγγίσει και να απομακρύνει τον τραυματία συνάδελφό του. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Τρικάλων. Ο σοβαρότερα τραυματισμένος φρουρός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το περιστατικό

Πρωτοφανή ένοπλη επίθεση στρατιωτικού τύπου με καλάσνικοφ και ρίψη χειροβομβίδων που εξερράγησανδέχθηκε το Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων χθες το βράδυ περί τις 8.30 μ.μ και ώρα που οι κρατούμενοι δεν είχαν ακόμη εισέλθει στα κελιά τους.

Άγνωστοι δράστες χωρισμένοι σε δυο ομάδες με δυο οχήματα και βαρύτατο οπλισμό άνοιξαν πυρ κατά των σκοπών εξωτερικής φρούρησης, αλλά και κατά του οχήματος της περιπόλου του σωφρονιστικού καταστήματος που βρισκόταν έξω από αυτό και το οποίο βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά. Επίσης, πυρά δέχθηκαν όχημα της Αστυνομίας που είχε διατεθεί για την ενέργεια ελέγχων σε κοντινό σημείο και προσέγγιζε το Κατάστημα Κράτησης καθώς και έτεροσταθμευμένο έξω από αυτό περιπολικό.

Κατά την ανταλλαγή των σφοδρών πυρών που διήρκησαν πλέον της μισής ώρας και μετέτρεψαν την περιοχή σε πεδίο μάχης τραυματίστηκαν στην κοιλιακή χώρα δυο εξωτερικοί φρουροί, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Όπως διαπιστώθηκε, 11 αλλοδαποί κρατούμενοι για εγκλήματα ληστειών και κλοπώνκατάφεραν να αποδράσουν από τη Γ2 πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης εκμεταλλευόμενοι την ένοπλη συμπλοκή των αγνώστων δραστών με τις εκεί ευρισκόμενες δυνάμεις.

Οι δυο τραυματισθέντες εξωτερικοί φρουροί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση και ο ένας εξ αυτών παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αρμόδιους δεν ανευρέθησαν πυροβόλα όπλα, ούτε κάλυκες που να επιβεβαιώνουν χρήση πυροβόλουόπλου από κρατούμενους εντός του σωφρονιστικού καταστήματος, κατά την ώρα της απόδρασης. Ωστόσο,οι έρευνες συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments