ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 02 Νοεμβρίου 2012
  • Views698

Με 29 θέματα στην ημερήσια του διάταξη συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Τα θέματα είναι τα εξής:

1. Ένδικα μέσα κατά διαταγών πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κομοτηνής. Εισηγητής: Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Ούστογλου Γεώργιος.
2. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Βελτίωση Ε.Ο. Νο 2 στο τμήμα από ανατολικό κόμβο Κομοτηνής έως είσοδο Ροδίτη» από την Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ροδόπης. Εισηγητής: Δ/νση Περ/ντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας ΠΕ Ροδόπης Λαζαρίδης Νικόλαος.
3. Tροποποίηση – επικαιροποίηση και παράταση ισχύος της υπ’ αριθμ. ΔΠΧΣ 186/24-03-2011 Απόφασης έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της εταιρείας: «ΕΒΡΩΜΕΤΑΛ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.», που βρίσκεται στο 2ο χλμ. Κομοτηνής- Καρυδιάς του Δ. Κομοτηνής, ΠΕ Ροδόπης. Εισηγητής: Δ/νση Περ/ντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας ΠΕ Ροδόπης, Λαζαρίδης Νικόλαος.
4. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου, «Μονάδα παραγωγής υγρών και κοκκωδών λιπασμάτων», από την εταιρεία με διακριτό τίτλο ¨LIFE- T Λιπάσματα και Πλαστικά Θράκης Α.Ε. που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής, Π.Ε Ροδόπης. Εισηγητής: Δ/νση Περ/ντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Ροδόπης, Λαζαρίδης Νικόλαος.
5. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου, της εταιρείας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΤΕΒΕ», που βρίσκεται στη θέση «Κλειστή Πηγή» του Δ.Δ. Φωλέας του Δ. Ιάσμου, ΠΕ Ροδόπης. Εισηγητής: Δ/νση Περ/ντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Ροδόπης, Λαζαρίδης Νικόλαος.
6. Θέματα Λαϊκών Αγορών της ΠΕ Ροδόπης. Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της ΠΕ Ροδόπης, Δελίδης Παντελής.
7. Θέματα Λαϊκών Αγορών της ΠΕ Έβρου. Εισηγητής: Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Ούστογλου Γεώργιος.
8. Θέματα Λαϊκών Αγορών της ΠΕ Καβάλας. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γερομάρκος Γεώργιος.
9. Θέματα Λαϊκών Αγορών της ΠΕ Ξάνθης. Εισηγητής: Η Περιφερειακή Σύμβουλος Σερεφιά Σουλτάνα.
10. Τοποθέτηση μηχανήματος εισπράξεων και πληρωμών Easypay στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης από την Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μουμίν Κάαν.
11. Έγκριση για την εγκατάσταση Προγράμματος CONN-X 24 M στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χρυσούπολης, της ΠΕ Καβάλας. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χριστοδουλίδης Γεώργιος.
12. Αντικατάσταση Περιφερειακού Συμβούλου της Π.Ε. Έβρου. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κανελάκης Ιωάννης.
13. Αντικατάσταση αναπληρωματικού μέλους της Περιφερειακής Επιτροπής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΠΑΜ-Θ. Εισηγητής: Η Περιφερειακή Σύμβουλος Κουκουβέλα Ζουμπουλιά.
14. Έγκριση εκποίησης άχρηστων και ανακυκλώσιμων υλικών της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Δράμας. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τελλίδης Ιωάννης.
15. Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων της Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. απο την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 54.579,00 τμ, στην περιοχή του Δ.Δ. Βώλακα (θέση Μυλόρεμα) του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, της ΠΕ Δράμας. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ματζιάρης Αντώνιος.
16. Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων της Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. από την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 30.292,00 τμ, στην περιοχή του Δ.Δ. Γρανίτη (θέση Δροσερό Ρέμα) του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, της ΠΕ Δράμας. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ματζιάρης Αντώνιος.
17. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου, της εταιρείας ΔΗΜΙΟΥ Γ. και ΣΙΑ Ο.Ε., για την έρευνα λατομείου μαρμάρου έκτασης 99.392,45 τμ, στην περιοχή του Δ. Δ. Βώλακα (θέση Κόντρα) του Δ. Κ. Νευροκοπίου, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ζιμπίδης Γεώργιος.
18. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου, της εταιρείας ΔΗΜΙΟΥ Γ. και ΣΙΑ ΟΕ, για την έρευνα λατομείου μαρμάρου έκτασης 99.100,70 τμ, στην περιοχή του Δ. Δ. Βώλακα (θέση Κόντρα) του Δ. Κ. Νευροκοπίου, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Εισηγητής: Η Περιφερειακή Σύμβουλος Κεφαλίδου Ανδρονίκη.
19. Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων της Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. από την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 65.495,50 τμ, στην περιοχή του Δ.Δ. Γρανίτη (θέση Δροσερό Ρέμα) του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, της Π. Ε. Δράμας. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ζιμπίδης Γεώργιος.
20. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου, της εταιρείας ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ Α.Β.Ε.Ε., για την έρευνα λατομείου μαρμάρου έκτασης 99.500,00 τμ, στην περιοχή του Δ.Δ.Κ. Νευροκοπίου (θέση Αγαθάγγελος) του Δ.Κ. Νευροκοπίου της ΠΕ Δράμας. Εισηγητής: Η Περιφερειακή Σύμβουλος Κεφαλίδου Ανδρονίκη.
21. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου, των Ι. Αντζά, Β.Δασκάλου, Ι. Μπύρος, Φ. Παίσιος και Γ. Κορομπέλης και ΣΙΑ Ο.Ε., για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 52.780,50 τμ, στην περιοχή του Δ.Δ. Βώλακα (θέση Μιρνότου) του Δ. Κ. Νευροκοπίου, της ΠΕ Δράμας. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παπαδόπουλος Στυλιανός.
22. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου, των Ταουσιάνη Άγγελου και Αικατερίνης, για την έρευνα λατομείου μαρμάρου έκτασης 92.015,00τμ, στην περιοχή του Δ. Δ. Γρανίτη (θέση Κασίγκα) του Δ.Κ. Νευροκοπίου, της Π. Ε. Δράμας. Εισηγητής: Η Περιφερειακή Σύμβουλος Κεφαλίδου Ανδρονίκη.
23. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την εκμετάλλευση του έργου «Υφιστάμενη αρδευτική γεώτρηση στο Τ.Δ. Καλαμώνα (Νεκροταφεία) του Δήμου Δοξάτου ΠΕ Δράμας». Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τελλίδης Ιωάννης.
24. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Μονάδα παραγωγής ηλ. ενέργειας από σταθμούς βιομάζας, ισχύος 1MW της Δ. Φραγκαλιώτης ΜΕΠΕ» που προτείνεται να κατασκευασθεί στην περιοχή της Βιομηχανικής Περιοχής Δράμας, του Δήμου Δράμας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Δράμας Ξανθόπουλος Ιωάννης.
25. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Έρευνα Λατομικού Χώρου Μαρμάρων εμβαδού 78.778,38τ.μ. του Κυριακίδη Ιωάννη που βρίσκεται στη θέση «Ακροράχη» στην περιοχή του Τ.Κ. Μακρυχωρίου, Δ. Νέστου, Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τσαλδαρίδης Αναστάσιος.
26. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Διευθέτηση του χειμάρρου R1 στην περιοχή του οικοπέδου της Χριστίνας Πεντέρη, στο Ο.Τ. 89» του οικισμού Παλιού στο Δ. Καβάλας. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παπαδόπουλος Χρυσόστομος.
27. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τη «μονάδα οστρακοκαλλιέργειας με το σύστημα long line δυναμικότητας 228 τόνων/έτος σε θαλάσσια έκταση 35 στρεμμάτων (350mΧ100m) και μέσου βάθους 15m» στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Φωκιότρυπα στη Νέα Ηρακλείτσα του Ν. Καβάλας του Αλεξανδρίδη Ιορδάνη του Γεωργίου. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τσαλδαρίδης Αναστάσιος.
28. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου, της «Δ.Ν. ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», για την ανανέωση της αριθμ. 2012/589/29-06-2005 Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την εκμετάλλευση λατομικού χώρου μαρμάρων εμβαδού 34.310 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Τρεις Γκρεμοί» Δ.Δ. Παναγίας Δήμου Θάσου, Ν. Καβάλας. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πατήρας Νικόλαος.
29. Επικύρωση πρακτικών συνεδριάσεων του ΠΣ ΠΑΜ-Θ. Εισηγητής: Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΑΜ-Θ, Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments