ΔΡΑΜΑ — 04 Φεβρουαρίου 2013
  • Views162

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου συνεδρίασε στην αίθουσα Αυτοδιοίκησης του Διοικητηρίου Δράμας το άτυπο όργανο συντονισμού και συνεννόησης τοπικών φορέων του Ν. Δράμας, με μοναδικό θέμα το σχέδιο “Αθηνά” για την αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Το συντονισμό της συνεδρίασης είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Άρης Γιαννακίδης, ο βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης, οι Δήμαρχοι Δράμας και Δοξάτου, κ.κ. Χαρακίδης και Χατζηλαζάρου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, Γιάννης Τελλίδης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Δράμας, εκπρόσωποι των κομμάτων, πολιτευτές του νομού και εκπρόσωποι των φοιτητών. Το Τ.Ε.Ι. Καβάλας εκπροσωπήθηκε από τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου κ. Σεχίδη.

Μετά από εποικοδομητικό διάλογο, κατά τη διάρκεια του οποίου εξέφρασαν τις θέσεις τους όλες οι πλευρές, αποφασίστηκε να αναληφθεί συντονισμένη δράση από το σύνολο των φορέων του νομού με στόχο την άρση της διαχρονικής αδικίας που υφίσταται η περιοχή της Δράμας σε σχέση με τους γειτονικούς νομούς. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όχι μόνο να μην απομακρυνθεί κανένα από τα τμήματα που λειτουργούν στη Δράμα, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος Οινολογίας, αλλά και να αντιμετωπιστεί το σχέδιο “Αθηνά” ως ευκαιρία για να λειτουργήσει στην πράξη και το τμήμα Βιοτεχνολογίας που έχει μείνει στο στάδιο της τυπικής ίδρυσης χωρίς καμία συνέχεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας δεσμεύτηκε να μεταφέρει τη θέση του άτυπου συντονιστικού οργάνου στη συνεδρίαση που πρόκειται να διεξαχθεί σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜ-Θ απόψε στην Κομοτηνή. Στην περίπτωση που τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας δε γίνουν αποδεκτά αποφασίστηκε να υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις, το είδος και η έκταση των οποίων θα καθοριστούν σε επόμενη συνεδρίαση του οργάνου.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments