ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 15 Απριλίου 2014

Συναντήσεις εργασίας στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δράμας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στο Νοσοκομείο Δράμας πραγματοποίησε, την Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου, ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Άρης Γιαννακίδης.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με την Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Μαρίνα Φιλιππίδου και το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κωνσταντίνο Τρέντσιο καταγράφηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες που έχει η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. για την εξεύρεση λύσεων, έτσι ώστε να υπάρχει η απαραίτητη προπαρασκευή και ετοιμότητα ενόψει των προτάσεων για τη νέα Προγραμματική Περίοδο.

Κοινός τόπος αποτέλεσε η μέχρις στιγμής άριστη θεσμική συνεργασία, ενώ υπήρξε η δέσμευση από πλευράς του κ. Γιαννακίδη ότι αυτή θα συνεχιστεί, καθώς είναι ηθική και θεσμική υποχρέωση η ανταπόκριση στα καλέσματα της εποχής. Εξάλλου, η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τόσο στον κοινωνικό τομέα όσο και στον τομέα της υγείας αποτέλεσε έναν από τους βασικούς άξονες λειτουργίας της Περιφερειακής Αρχής στην παρούσα θητεία. Μάλιστα στη νέα προγραμματική περίοδο η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. καλείται να καλύψει ακόμη περισσότερες ανάγκες στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, καθώς δεν υπάρχει τομεακό πρόγραμμα στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη Διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας εξετάστηκε και το θέμα της κτηριακής αναβάθμισης του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Δράμας, έργο για το οποίο υπάρχει ήδη η μελέτη και αναμένεται η ωρίμανσή της για να ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

nosokomeio_2 parartima-prostasias-paidiou_4 nosokomeio_1

Print Friendly

Share

About Author

ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΚΟΥΜΗΣ