ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 30 Μαΐου 2012
  • Views193

Μετά το αλαλούμ που συνάντησε μπροστά του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλας Γεώργιος Τσοκτουρίδης, κατά την χτεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την έγκριση του φακέλου της ΠΑΕ Καβάλας, επεχείρησε σήμερα (όπως είχε τονίσει και χτες, σε σχετικές δηλώσεις του) να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε, τελικά, στα γραφεία της ΕΠΟ, σε πολύ καλό κλίμα (παρουσία και του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου Παναγιώτη Μποτσιβάλη αλλά και ), και κράτησε μια περίπου ώρα.

Οι κ. Τσοκτουρίδης και Μποτσιβάλης ζήτησαν από τον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να λάβουν την πολυπόθητη άδεια οι δύο ΠΑΕ, με τον τελευταίο να δηλώνει ότι το μόνο που απαιτείται είναι να εγκριθεί το νέο μετοχολόγιο των ΠΑΕ (με βάση και τα όσα ορίζει ο νέος αθλητικός νόμος) και όχι η πλήρης έγκριση του φακέλου των ομάδων (καθώς, σύμφωνα και με τον νέο αθλητικό νόμο η έγκριση από την ΕΕΑ δεν είναι απολύτως απαραίτητη), και ότι από εκεί και πέρα ο ίδιος είναι διατεθειμένος να φέρει το θέμα στην επόμενη γενική συνέλευση της ΕΠΟ.

Και το ερώτημα που τίθεται, πλέον, είναι: Γιατί δεν εξετάστηκε το μετοχολόγιο της ΠΑΕ Καβάλας κατά την χτεσινή συνεδρίαση της ΕΕΑ;

Ο κ. Τσοκτουρίδης, μιλώντας στο ENA CHANNEL, εξέφρασε την άποψη ότι τα μέλη της ΕΕΑ θέλανε να κερδίσουν χρόνο, μεταθέτοντας την έκδοση της απόφασης για τις 26 Ιουνίου (δηλ. μετά τις εκλογές), ενώ ξεκαθάρισε ότι θα κινήσει γη και ουρανό ώστε να εκδοθεί η σχετική απόφαση νωρίτερα.

Δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Παναγιώτη Μπιτσαξή

Αμέσως μετά οι κ. Τσοκτουρίδης και Μποξιβάλης επεχείρησαν να συναντήσουν τον πρόεδρο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή, ο οποίος όμως αρνήθηκε να τους συναντήσει. Το γεγονός αυτό στάθηκε αφορμή για να εκφράσει ο κ. Τσοκτουρίδης την έντονη δυσφορία και αγανάκτησή του για τον κ. Μπιτσαξή, όχι μόνο στο ENA CHANNEL αλλά και στο προφίλ του στο FaceBook, στο οποίο έγραψε το παρακάτω, ιδιαίτερα αιχμηρό σχόλιο:

Ο κ Μπιτσακτσης αρνήθηκε να μας δεχθεί ( Καβάλα και Βόλο ). Θα κάνει το ίδιο και στο δικηγορικό του γραφείο σε 20 ημέρες;

Ο κ. Τσοκτουρίδης εξέφρασε, παράλληλα, για μια ακόμα φορά την δυσφορία του για το γεγονός ότι δεν εξετάστηκε, επί της ουσίας, ο φάκελος, καθώς όχι μόνο δεν εξετάστηκε το νέο μετοχολόγιο αλλά δόθηκε η αίσθηση ότι ο φάκελος της ΠΑΕ Καβάλας δεν ανοίχτηκε καν (χαρακτηριστικά, ο κ. Τσοκτουρίδης ανέφερε ένα περιστατικό στο οποίο μέλος της επιτροπής ζήτησε να μάθει το επάγγελμα του μεγαλομετόχου, κάτι όμως που αναγράφεται ξεκάθαρα μέσα στον φάκελο).

Τέλος ο κ. Τσοκτουρίδης διέψευσε τις φήμες που έκαναν λόγο για κατάθεση ελλιπούς φακέλου από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου, τονίζοντας ότι ένας Βολιώτης δημοσιογράφος, ο οποίος ήταν παρών στην χθεσινή συνεδρίαση, εξέλαβε λανθασμένα το γεγονός ότι δεν υπήρχαν μέσα στους φακέλους τα συμβόλαια των παικτών και η εγγυητική επιστολή (κάτι που δεν είχανε το δικαίωμα να ζητήσουν τα μέλη της επιτροπής, με βάση τον αθλητικό νόμο).

Ακούστε τι δήλωσε, στο ENA CHANNEL, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλας Γεώργιος Τσοκτουρίδης

[mp3_embed playlst=”http://videotex.gr/uploads/TSOKTOURIDIS 30-5.mp3″ colors=”#900345″ id=”1″ nums=”1″]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments