• Views164

Μπλόκα στην ελληνοαλβανική μεθόριο και κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών στην Ήπειρο έχει προκαλέσει η αιματηρή απόδραση από τις φυλακές των Τρικάλων. Για «άρτια οργανωμένο σχέδιο» μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης που επισκέφθηκε τη φυλακή. Δύο από τους δραπέτες συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κρηνίτσα Τρικάλων, ενώ το βαν που χρησιμοποίησαν οι δραπέτες βρέθηκε καμένο στη Νίκαια Λάρισας.

Από τα ξημερώματα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έχουν στήσει μπλόκα στους δρόμους προς την ελληνοαλβανική μεθόριο, ενώ γίνονται περιπολίες στα βουνά όπου υπάρχουν περάσματα για την γειτονική χώρα.

Οι αστυνομικοί έχουν επίσης μαζί τους ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ την νύχτα θα χρησιμοποιήσουν και θερμικές κάμερες.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών μέσα στη φυλακή, στο κελί του Παναγιώτη Βλαστού βρέθηκαν δύο μαχαίρια, πέντε λάμες και τέσσερις σέγες κοπής μετάλλων -που οδηγούν στην εκτίμηση ότι ο κρατούμενος ενδεχομένως ετοίμαζε νέα απόπειρα απόδρασης.

Παράληλα, ο Αντ.Ρουπακιώτης επισκέφθηκε το νοσοκομείο Τρικάλων, όπου και συνομίλησε με τους δύο τραυματισμένους φύλακες, και τις φυλακές μαζί με τον υφυπουργό Κ.Καραγκούνη και τον γενικό γραμματέα Μαρ. Σκανδάμη.

Στη φυλακή, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώθηκε για τις συνθήκες της επίθεσης, ενώ επισκέφθηκε και τις σκοπιές και φεύγοντας είπε ότι «εκτελέστηκε ένα άρτιο οργανωμένο σχέδιο». Πρόκειται,είπε, για «καταδρομική επιχείρηση» στην οποία ρίχτηκαν «εκατοντάδες σφαιρών, χειροβομβίδες από τις οποίες έσκασαν πέντε, τραυματίστηκαν βαριά, ευτυχώς όμως απέφυγαν τον κίνδυνο κατά της ζωής τους, δύο μέλη της εξωτερικής φρουράς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο της αστυνομίας καθώς και το αυτοκίνητο της εξωτερικής φρουράς της φυλακής.

Ρουπακιώτης: «Πρωτοφανής η επιχείρηση»

«Ήταν πρωτοφανής η επιχείρηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης. «Μέχρι πριν λίγο ή μέχρι τώρα λέγαμε, να μην φύγει κάποιος από μέσα. Και το λέγαμε γιατί από εκεί προερχόταν ο κίνδυνος. Τώρα, πρέπει να ανασχεδιάσουμε τη φρούρηση των φυλακών, γιατί όπως φαίνεται με τη μορφή που έχει πάρει το οργανωμένο έγκλημα, υπάρχει κίνδυνος, επεμβάσεων από έξω για να βοηθήσουν τους μέσα» είπε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, για δεύτερη απόπειρα με δύο τραυματίες, με σκοπιές που δεν είναι θωρακισμένες, ο κ. Ρουπακιώτης σημείωσε ότι ήδη έχουμε σχεδιάσει και πολύ σύντομα θα καλύψουμε ανάγκες που παρουσιάζει το σύστημα, των φυλακών στη χώρα μας. Μη λησμονείτε, πρόσθεσε, ότι είναι ανάγκες που για την κάλυψή τους απαιτούν ένα χρόνο. Εμείς τον χρόνο αυτό θα τον συντμήσουμε.

Για το αν θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς οι Τρικαλινοί πολίτες με τους δραπέτες, ανέφερε «απολύτως».

«Σήμερα, συμπλήρωσε, το έγκλημα έχει πάρει διαστάσεις και έχει αλλάξει μορφή. Όσον αφορά τους δραπέτες, μας έχουν ενημερώσει οι υπεύθυνοι της αστυνομίας ότι συνεχίζουν τις έρευνες και πιστεύουμε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο» είπε.

Τέλος ανέφερε, όσον αφορά τα αλεξίσφαιρα γιλέκια, πρόκειται για άμεσες ανάγκες οι οποίες θα καλυφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=jtPiSiJ–HY&list=UU_E3ROtebnZXH708dOeBgDQ&index=1[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments