ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 12 Μαρτίου 2012
  • Views121

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=E90djHp_Z5U[/tube]

Στα πλαίσια της περιοδείας της στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου Καβάλας, και μεταξύ άλλων σχολίασε την τρέχουσα πολιτική και οικονομική επικαιρότητα. Σφοδρή υπήρξε η κριτική της απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα, ενώ κατά την αναφορά της στο PSI η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι «Θα έρθουν κάποιες επενδύσεις οι οποίες όμως εξυπηρετούν το μεγάλο κέρδος του κεφαλαίου και όχι τα χαμηλά στρώματα. Δεν πρόκειται να γίνουν επενδύσεις σε τομείς που έχουν ανάγκη η χώρα και ο λαός».

Στη συνέχεια η κ. Παπαρήγα έκανε εκτενή αναφορά σε τομείς της ελληνικής οικονομίας στους οποίους θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη, όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία και η εξόρυξη του ορυκτού πλούτου. Η κ. Παπαρήγα στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του ορυκτού πλούτου, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, αλλά ο πλούτος της χώρας δεν δίνεται σήμερα στον λαό.

Εν όψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών η κ. Παπαρήγα κάλεσε τον λαό να αντιταχθεί στον φόβο και τις αυταπάτες, διότι σύμφωνα με την ίδια «το αποτέλεσμα των εκλογών δεν θα πρέπει να νομιμοποιήσει ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα» . Επίσης, έκανε λόγο για φήμες περί προβοκάτσιας κατά της αριστεράς στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ εξέφρασε και την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τα κόμματα της αριστεράς, καθώς σύμφωνα με αυτήν υπάρχει πολύ μεγάλη ιδεολογική απόσταση μεταξύ τους.

Τέλος, η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στις πρόσφατα διατυπωθείσες θέσεις του ΚΚΕ όσον αφορά το «Κίνημα της Πατάτας», διευκρινίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν τέθηκε ενάντια στους παραγωγούς, ωστόσο διευκρίνισε ότι «η πατάτα δεν είναι κίνημα, ενώ η φιλανθρωπία δεν πρέπει να γίνεται για να καθησυχάζει τον κόσμο, ούτε με την συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία δεν καταργεί, στην ουσία, τους μεσάζοντες.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=rqwZJDXR8pA[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments