ΠΑΓΓΑΙΟ — 04 Φεβρουαρίου 2013
  • Views871

Το περιεχόμενο και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της μουσικής παράστασης- αφιερώματος στη Σοφία Βέμπο, με τίτλο «Σοφία Βέμπο- Φωνή Ελληνίδας», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, στο Δημοτικό Θέατρο Ελευθερούπολης, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η ηθοποιός Μελίνα Μποτέλλη, σήμερα το πρωί στο δημαρχείο Ελευθερούπολης.

Στη συγκεκριμένη μουσική παράσταση η κ. Μποτέλλη, παρουσιάζει όχι μόνο τραγούδια της Σοφίας Βέμπο, αλλά και όλη τη ζωή της, από τη στιγμή που γεννιέται, μέχρι τη στιγμή που «φεύγει», καθώς και την προσφορά της, στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό. Η ηθοποιός, κατά τη ανάλυσή της, χαρακτήρισε τη Σοφία Βέμπο, πολύπλευρη  προσωπικότητα και αιτιολόγησε την επιλογή του αφιερώματος, τη δεδομένη στιγμή, αναφέροντας συγκεκριμένα:« Γιατί θα μου πείτε στις μέρες μας, Σοφία Βέμπο; Διότι ήταν η καλλιτέχνης που έκανε πραγματικότητα, αυτό που λέμε, Αλληλεγγύη. Η καλλιτέχνης, που μέσα από το έργο της, καλύτερα από τον καθένα, μπορεί να εκφράσει αυτό που συμβαίνει σήμερα στη ζωή όλων των Ελλήνων. Η Βέμπο, ήταν ο εκφραστής μιας γενιάς. Ξεκίνησε το τραγούδι για να βοηθήσει με το μεροκάματο, την οικογένειά της. Φέτος, γιορτάζουμε τα 80 χρόνια, που η μεγάλη αυτή καλλιτέχνης, ξεκίνησε από τη Μακεδονία την θρυλική της καριέρα και κατάφερε κατά τη διάρκεια της Κατοχής, να γίνει ο ”εμψυχωτής’’ του ελληνικού λαού», τονίζοντας παράλληλα, ότι όλο αυτό το «εγχείρημα», έχει ως βάση, την προσπάθεια «εμψύχωσης» και την ανάγκη ανταλλαγής διαχρονικών μηνυμάτων με το κοινό.

Η Μελίνα Μποτέλλη, αναφέρθηκε και στο ιδιαίτερα χαμηλό κόστος των εισιτηρίων της εκδήλωσης: «Δεν είναι εποχή τώρα, να κάνουμε παραστάσεις υψηλού κόστους, αντίθετα, πρέπει να κοιτάμε να είναι ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας, χαμηλού κόστους και άρα χαμηλού εισιτηρίου. Γι’ αυτό και το εισιτήριο μας, είναι της τάξεως των 10 και των 5 Ευρώ, για ανέργους, φοιτητές και πολύτεκνους», δήλωσε.

 

Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Σταμάτης Ματσάγκος, με τη σειρά του, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν, εντός τους τρέχοντος μήνα, στο δημοτικό Αμφιθέατρο, που αφορούν σε βιβλιοπαρουσιάσεις, ομιλίες ιστορικού περιεχομένου, καθώς και θεατρικές παραστάσεις από Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής, τονίζοντας τη μεγάλη στήριξη του δήμου Παγγαίου, σε εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments