ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 17 Φεβρουαρίου 2013
  • Views483

Μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς με πρωταγωνιστές στελέχη του ΣΔΟΕ και μάλιστα ο ένας εκ των οποίων προϊστάμενος, αποκάλυψε η αστυνομία. Συγκεκριμένα, τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Πατρών, μεταξύ των οποίων και ο προιστάμενός τους συνελήφθησαν στη Λευκάδα για εκβιασμό επιχειρηματία του νησιού. Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε στην αστυνομία εκβίαση από τους συγκεκριμένους ελεγκτές του ΣΔΟΕ Πατρών, οι οποίοι του ζήτησαν 15.000 ευρώ, προκειμένου να μην προβούν σε οικονομικό έλεγχο της επιχείρησής του.Ο επιχειρηματίας προσποιήθηκε ότι δέχτηκε και αφού κατήγγειλε τον εκβιασμό στην αστυνομία, προσημειώθηκαν οι αριθμοί των χρημάτων που του ζητούσαν και έκλεισαν ραντεβού σε γνωστή καφετέρια του νησιού προκειμένου να τους τα δώσει.

Μόλις οι δύο από τους συλληφθέντες πήραν τα χρήματα και ετοιμάζονταν να φύγουν από το όμορφο νησί του Ιονίου τους περίμεναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λευκάδας, οι οποίοι τους συνέλαβαν.

Στις τσέπες τους βρέθηκαν τα χρήματα που τους έδωσε ο επιχειρηματίας και σήμερα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ συνελήφθη όταν οι δύο υπάλληλοι τον υπέδειξαν ως άμεσα εμπλεκόμενο στην υπόθεση.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι ενημερώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη και, πέραν της δικαστικής και αστυνομικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη, θα κινήσει αμέσως όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και αφορούν υπαλλήλους που συλλαμβάνονται και απαγγέλλονται εναντίον τους κατηγορίες για τέτοιου είδους αδικήματα.

«Είναι γνωστό ότι πάγια θέση του Υπουργείου είναι η μη ανοχή, αλλά και η πάταξη παράνομων συμπεριφορών. Στην κατεύθυνση αυτή είναι πάντοτε απαραίτητη η ευαισθητοποίηση και συνεργασία των πολιτών», τονίζεται.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments