ΠΑΓΓΑΙΟ — 08 Μαρτίου 2013
  • Views179

Μετά το πέρας της προγραμματισμένης σύσκεψης για τα τενάγη Φιλίππων σήμερα το μεσημέρι, ακολούθησε συζήτηση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Παγγαίου, παρουσία του βουλευτή Νομού Καβάλας, Γιάννη Πασχαλίδη, του αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά, του δημάρχου Παγγαίου Βασίλειου Ξουλόγη, του δημάρχου Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή, του προέδρου του ΤΕΕ- ΑΜ, Λάζαρου Βασιλειάδη, καθώς και εκπροσώπων του ΚΤΕΛ και του ΓΕΩΤΕΕ, με επίκεντρο την κατασκευή  σταθμών διοδίων και κατ’ επέκταση ζητημάτων που αφορούν στο νομό Καβάλας και στους πολίτες.

 Ο δήμαρχος Παγγαίου, αναφέρθηκε στην ενημέρωση του για την έναρξη των εργασιών στα διόδια της Μουσθένης και παράλληλα στην συνάντηση που είχε το προηγούμενο χρονικό διάστημα  από κοινού με τον δήμαρχο Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή,  με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της εταιρίας «Εγνατία Οδός».

«Ενώ το 2006 είχε ψηφιστεί με Νόμο, υπάρχει Φ.Ε.Κ για 13 σταθμούς διοδίων, σε όλο το  μήκος της Εγνατία Οδού, τώρα προετοιμάζονται με νέο Φ.Ε.Κ να προσθέσουν άλλα δύο διόδια, να κάνουν δηλαδή 15 συνολικά. Δυστυχώς για εμάς, το ένα από τα δύο θα είναι στην περιοχή της Ασπροβάλτας και αποτελεί ένα σημείο που πρέπει να προλάβουμε και σαφώς να συζητήσουμε,  το τι θα γίνει δηλαδή με τα διόδια που άρχισαν δειλά δειλά να κατασκευάζονται στη Μουσθένη. Η εταιρία έχει πάρει απόφαση να κοστολογήσουν το χιλιόμετρο,  αρά στα 100 χιλιόμετρα πχ. το ποσό θα είναι συγκεκριμένο. Κατανοούμε ότι πρέπει να συντηρηθεί η οδός, ενώ παράλληλα μας προέτρεψαν να αποταθούμε στον υπουργό».

 Ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η «Εγνατία Οδός», πρέπει να προχωρά με καλύτερο συντονισμό και κατέστησε απαραίτητη την κατάρτιση μελέτης κόστους διαχείρισης, διότι η κατασκευή των σταθμών διοδίων, έχει «τοπική» σημασία για την ανάπτυξη της περιοχής, ενώ με τη σειρά του ο κος Βασιλειάδης, αναφέρθηκε στην επικείμενη «καταδίκη» της περιοχής σε τουριστικό και επιχειρηματικό επίπεδο, σε περίπτωση που κατασκευαστούν οι σταθμοί διοδίων.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments