ΚΑΒΑΛΑ — 28 Μαΐου 2013
  • Views245

Πληρέστατη και άκρως ενημερωτική ήταν η συνάντηση που είχαν το βράδυ της Δευτέρας 27 Μαΐου οι πολιτευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Γκανιάτσου Σ., Γούλας Α., Μουρατίδου Μ. και Τσακίρης Γ., με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Κροκίδη Ξ., στα γραφεία του Συλλόγου.

Στη συζήτηση εξετάσθηκαν και αναλύθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τον ιατρικό κλάδο, τόσο όσον αφορά στα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μεγάλη έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τα Νοσοκομεία της χώρας, όσο και στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, «πάσχει από την ανίατη νόσο των … χρεών».

Εκτενής αναφορά και προβληματισμός υπήρξε στα ζητήματα που απασχολούν το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, με βάση και την επιστολή «Επείγοντα προβλήματα Γ. Ν. Καβάλας» που ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας έστειλε προ μηνός στον αρμόδιο υπουργό και έγινε αντικείμενο σχετικής ερώτησης από δύο βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (Μ. Κόλλια-Τσαρουχά & Τ. Κουίκ).

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με αναφορές τόσο στο τεράστιο θέμα της πολιτικής του φαρμάκου στη χώρα, η οποία όπως συμφωνήθηκε είναι καθαρά μία πολιτική μείωσης κόστους, όσο και στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου στην πόλη, αλλά και στο φαινόμενο της μετανάστευσης ειδικευμένων ιατρών σε χώρες του εξωτερικού, που παρατηρείται έντονα στα χρόνια της κρίσης.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments