ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 19 Μαρτίου 2013
  • Views237

Την Τρίτη 19 Μαρτίου ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ξανθόπουλο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης, οι Δήμαρχοι Προσοτσάνης, Κ. Νευροκοπίου και Παρανεστίου, κ.κ. Λύσσελης, Μαυρίδης και Καγιάογλου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Δράμας, Διευθυντές και Προϊστάμενοι των υπηρεσιών της Π.Ε. Δράμας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και εκπρόσωποι ορισμένων επαγγελματικών φορέων του νομού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην έλλειψη σύνδεσης με την εγνατία οδό, στους εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες της περιοχής, με ειδική αναφορά στην ανεργία, καθώς και στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα οι παραγωγοί της περιοχής του Κ. Νευροκοπίου.

Μετά τις τοποθετήσεις και των υπόλοιπων παρισταμένων ο κ. Υπουργός δήλωσε πως κατανοεί τα προβλήματα του Νομού Δράμας, αντιλαμβάνεται τη διαχρονική αναπτυξιακή υστέρηση που υπάρχει και επιθυμεί να εξαντλήσει κάθε περιθώριο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την ενίσχυση της περιοχής. Επιπλέον δεσμεύτηκε να απαντήσει εντός της εβδομάδας για όσα συγκεκριμένα ζητήματα ή ερωτήματα του τέθηκαν στη συνάντηση. Εκφράστηκε τέλος θετικά για το άτυπο συντονιστικό όργανο των φορέων του νομού, το οποίο συνεδριάζει υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη, λέγοντας ότι μόνο με τη συνεργασία και την υπέρβαση των αγκυλώσεων του παρελθόντος είναι δυνατό να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα στη δύσκολη τρέχουσα συγκυρία.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments