ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 28 Σεπτεμβρίου 2012
  • Views144

Σε συμφωνία γύρω από τους βασικούς άξονες του πακέτου κατέληξαν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι ύστερα από την διάρκειας 2,5 ωρών σύσκεψή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Πλέον, τα μέτρα αφού συμφωνηθούν με την τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα και συζητηθούν με τους εταίρους στο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου, θα ψηφιστούν πιθανότατα αμέσως μετά έτσι ώστε ο πρωθυπουργός να πάει στη Σύνοδο Κορυφής για να διεκδικηθεί η επιμήκυνση με ψηφισμένα τα μέτρα. Τα μέτρα που θα ψηφιστούν θα είναι περίπου το 80 – 85% και τα υπόλοιπα θα επιδιωχθεί να απλωθούν σε βάθος τετραετίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου τόνισε ότι υπάρχει συμφωνία για τους βασικούς άξονες.

[dailymotion xtwra8]

Βενιζέλος: “Ώρα για πολιτική διαπραγμάτευση”

“Αποφασίσαμε τους βασικούς άξονες για την τελική φάση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα” δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος από τα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι άξονες πρέπει να εξειδικευθούν και καθοριστική είναι η περίοδος εφαρμογής. “Πρέπει να ξεκινήσει πολιτική διαπραγμάτευση σε υψηλό επίπεδο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής. Το άπλωμα των μέτρων θα επιτρέψει να λειτουργήσει η ρήτρα αντικατάστασης των μέτρων” πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

[dailymotion xtwruc]

Κουβέλης: Ρήτρα αντικατάστασης και επιμήκυνση

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, υπάρχει συμφωνία σε βασικούς άξονες. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι η διεκδίκηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα γίνει σε πολλά επίπεδα και θα είναι ενταγμένη σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που θα αφορά την ανάπτυξη, τη φορολογία κ.α.

[dailymotion xtwqz9]
Τα επόμενα βήματα

Τα μέτρα θα παρουσιαστούν την Παρασκευή στο EuroWorking Group, την προπαρασκευαστική συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρωζώνης.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας θα επανέλθουν μάλιστα την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τελική διαπραγμάτευση του πακέτου μέτρων.

Σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία για τα μέτρα, τότε το πακέτο θα πρέπει να ψηφιστεί έως το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, δύο ημέρες πριν από το τακτικό Eurogroup.

Το πακέτο μέτρων, για την αποφυγή διαρροών, θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και σε ένα μόνο άρθρο

Πηγή: news247.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments