ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 12 Απριλίου 2012
  • Views227

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=MpsLeorbJn8[/tube]

Έστω και την τελευταία στιγμή φαίνεται ότι τα βρήκανε η ΒΦΛ και η ΔΕΠΑ, και έτσι από αύριο αναμένεται να αποκατασταθεί (καλώς εχόντων των πραγμάτων) η παροχή φυσικού αερίου στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων. Η τελική συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα το πρωί και να υπογραφεί αμέσως μετά το Πάσχα, ωστόσο στην τηλεφωνική επικοινωνία του ENA CHANNEL με τον γενικό διευθυντή της ELFE AE Διονύσιο Μπεχράκη έγιναν γνωστοί κάποιοι όροι της τελικής συμφωνίας:

– Η ELFE ΑΕ θα καταβάλει, μέχρι το μεσημέρι, το ποσό των 3 εκατομμυρίων €, ενώ αύριο θα καταθέσει άλλο 1,5 εκατομμύριο €, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο το ποσό της εγγυητικής επιστολής (το οποίο είχε αποτελέσει, τις προηγούμενες εβδομάδες, και το κυριότερο σημείο τριβής μεταξύ ΒΦΛ και ΔΕΠΑ).

– Η ELFE ΑΕ θα καταβάλει, προκαταβολικά, το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων € για την προμήθεια νέων ποσοτήτων φυσικού αερίου.

Πάντως, όπως τόνισε και ο ίδιος ο κ. Μπεχράκης, η αποκατάσταση της παροχής φυσικού αερίου θα γίνει με δυσμενείς όρους για την ELFE ΑΕ, η οποία θα πρέπει από εδώ και πέρα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της

Τα νέα, όπως ήταν φυσικό, μόνο ανακούφιση και ικανοποίηση σκόρπισαν τόσο ανάμεσα στους εργαζόμενους της ΒΦΛ όσο και στην τοπική κοινωνία. Ωστόσο από μόνο του το φυσικό αέριο δεν είναι αρκετό, καθώς οι ελλείψεις στις υπόλοιπες πρώτες ύλες είναι εμφανείς. κάτι για το οποίο, βέβαια, θα πρέπει να επιληφθεί άμεσα η διοίκηση της ELFE ΑΕ.

Σε δηλώσεις του για το θέμα αυτό ο πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γεώργιος Καλαντζής τονίζει ότι:

Η ανικανότητα των υπουργών του ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά. Η απραξία τους στο κρίσιμο θέμα της Βιομηχανίας Λιπασμάτων της Καβάλας ήταν επικίνδυνη. Χωρίς καμία κυβερνητική παρέμβαση, η διοίκηση της ΕΛΦΕ ήλθε απόψε σε συμφωνία με τη διοίκηση της ΔΕΠΑ και το πρόβλημα για τη λειτουργία της βιομηχανίας λύθηκε. Αυτό που οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της ΕΛΦΕ επέμεναν να γίνει, ζητώντας τη βοήθεια των κυβερνητικών παραγόντων, έγινε χωρίς τη δική τους παρέμβαση, χωρίς καμία δική τους ενέργεια, χαρακτηριστικό της απραξίας που τους διακρίνει. Για μία ακόμη φορά, οι κυβερνητικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ απέδειξαν ότι αυτό που επιζητούν είναι η καταστροφή του Νομού Καβάλας. Το απέδειξαν: 

– όταν έβγαλαν την Καβάλα από την Δ` ζώνη κινήτρων

– όταν έδωσαν την έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή

– όταν κατήργησαν την ΧΙ Μεραρχία Πεζικού που είχε την έδρα της στην Καβάλα

– όταν σταμάτησαν την επιδότηση του κόστους εργασίας με 12%

– όταν το Στρατοδικείο και το Στρατολογικό Γραφείο Καβάλας μεταφέρθηκαν στην Κομοτηνή

Και αυτά δεν είναι τα μοναδικά. Η συνεχής υποβάθμιση του Νομού Καβάλας ήταν το αποτέλεσμα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments