ΚΑΒΑΛΑ — 15 Μαρτίου 2013
  • Views228

Η κυβέρνηση οδηγεί σε αδιέξοδο το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Η νέα παράταση που πρόκειται να δοθεί, επιτείνει την αγωνία των 130.000 συνανθρώπων μας που το έχουν άμεση ανάγκη καθώς και των 3.500, περίπου, εργαζομένων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Συγχρόνως εξυφαίνεται ένα σχέδιο μετατροπής του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» σε «Βοήθεια σε επιχειρηματίες». Αποδυναμώνεται και ιδιωτικοποιείται ένα εργαλείο κοινωνικής συνοχής και αξιοπρέπειας για τους ηλικιωμένους.

Καλούμε την κυβέρνηση αντί της υποταγής στις μνημονιακές πολιτικές που σκοπό έχουν να συρρικνώσουν, στα όρια της εξαφάνισης, το πρόγραμμα αυτό: να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που έχει ακόμα και μέσω των αδιάθετων κονδυλίων του ΕΣΠΑ προκειμένου πάση θυσία να συνεχίσει να υλοποιείται και μάλιστα να διευρυνθεί.

Όσον αφορά το Δήμο Καβάλας πέρα από την πίεση που πρέπει να ασκήσει για τη διατήρηση του προγράμματος να δεσμευτεί απέναντι στην κοινωνία, στους δικαιούχους και τους εργαζόμενους ότι θα συνεχίσει να το υπηρετεί. Στις ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες που εξαιτίας αυτών των πολιτικών βιώνει όλη η κοινωνία καθήκον κάθε δημοτικής αρχής είναι να σταθεί δίπλα στις πιο ευπαθείς ομάδες που πλήττονται. Επίσης, να υπερασπίσει το δημόσιο χαρακτήρα του προγράμματος αυτού κι όχι να προκρίνει σχεδιασμούς ιδιωτικοποίησης του.

Οι εργαζόμενοι και οι δικαιούχοι να αγωνιστούν με κάθε τρόπο για το δίκαιο αίτημά τους και να γνωρίζουν ότι θα έχουν τη συμπαράσταση όλης της κοινωνίας. Γιατί ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δίνεται.

Ο δημοτικός συνδυασμός Καβάλας «Συμπαράταξη Πολιτών» με όλες τις δυνάμεις του στέκεται και θα στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και των δικαιούχων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments