• Views148

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΥΛΑΞΗΣ «ΑΣΠΙΔΑ» ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα της επιχείρησης «Ασπίδα» στη φύλαξη των χερσαίων συνόρων της Ελλάδας στον Έβρο, αναφέρεται έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αντικείμενο την κατάσταση στη ζώνη Σένγκεν.
Η επιχείρηση «Ασπίδα» τέθηκε σε εφαρμογή τον Αύγουστο 2012 με τη μεταφορά 1.800 συνοριοφυλάκων στον Έβρο.
Αναλυτικότερα, η Επιτροπή τονίζει, ότι ενώ από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2012, περισσότεροι από τους μισούς μετανάστες που εισέρχονταν στην ΕΕ, εντοπίζονταν στην Ελλάδα, η κατάσταση παρουσίασε θεαματική βελτίωση, όταν η επιχείρηση «Ασπίδα» τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, από 2.000 συλλήψεις που έγιναν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στον Έβρο, ο αριθμός μειώθηκε στις 200 συλλήψεις την αμέσως επόμενη εβδομάδα, για να φτάσει μόλις τις δέκα συλλήψεις την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.
Από την έκθεση προκύπτει ακόμη, ότι το ποσοστό παράνομων εισόδων για την Ελλάδα, μειώθηκε στο 30% επί του συνόλου της ΕΕ, πίσω από το αντίστοιχο της Ιταλίας (31%). Ειδικότερα, το τρίμηνο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου 2012 4.035 μετανάστες συνελήφθησαν στην Ελλάδα, κατά την προσπάθειά τους να μπουν στην ΕΕ, με τον κύριο όγκο τους να εντοπίζεται στα θαλάσσια σύνορα της χώρας.

 

ΣΥΛΛΗΨΗ 3 ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

 

Συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας , στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 50, 56 και 58 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και αγοράς ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο 50χρονος δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες, οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 50 και 56 ετών, διότι, όπως προέκυψε, απέκρυπταν, σε αγροτική περιοχή της Δράμας ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, την οποία στη συνέχεια διακινούσαν, τμηματικά, σε χρήστες της περιοχής.

Κατά τις έρευνες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν στην παραπάνω αγροτική περιοχή ένα γυάλινο βάζο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 86,4 γραμμαρίων και άλλα τρία βάζα, με υπολείμματα κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν. Στην κατοχή του 50χρονου δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε επίσης το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ.

 

ΔΑΝΕΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ ΣΕ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΛΕΙΔΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΧ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Καβάλας και Κομοτηνής, έξι  περιπτώσεις απάτης, που είχαν διαπραχθεί, κατά το χρονικό διάστημα από Απρίλιο  έως Οκτώβριο του 2012, σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων και περιπτέρων στην Κομοτηνή και την Καβάλα.Ειδικότερα, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψαν τα στοιχεία ενός 33χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες.Αναλυτικότερα, ο δράστης μετέβη σε τρία καταστήματα-περίπτερα της Κομοτηνής και τρία της Καβάλας, όπου με την πρόφαση ότι το όχημά του παρουσίαζε πρόβλημα και αδυνατούσε να το ξεκλειδώσει ή ότι έχει κλειδώσει κατά λάθος τα κλειδιά μέσα σε αυτό, κατάφερε να εξαπατήσει τους ιδιοκτήτες τους, αποσπώντας από αυτούς, συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.525 Ευρώ, ως δανεικά για πληρωμή τεχνικού.Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.  Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους κατά τόπους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές για την τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

 

 

ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

ΓΙΑΤΡΟΥ 2350 ΕΥΡΩ

 

Συνελήφθη τη Δευτέρα 3/6/2013 το πρωί, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 16χρονος ημεδαπός…

…διότι εισήλθε σε ιατρείο και εκμεταλλευόμενος την απασχόληση της ιδιοκτήτριας, αφαίρεσε από το πορτοφόλι της, το χρηματικό πόσο των 2.320 ευρώ.

Το παραπάνω χρηματικό ποσό, βρέθηκε στην κατοχή του δράστη, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο του.

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments