ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΡΥΣΟΣ — 09 Μαρτίου 2013
  • Views184

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε σήμερα η διαμαρτυρία των κατοίκων για τη λειτουργίαμεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής

 

Με τη συμμετοχή 6 χιλιάδων περίπου ατόμων ξεκίνησε λίγο μετα τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, η πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.

Το “ραντεβού” όπως γράφει το thesstoday ήταν προγραμματισμένο για τις 11.30 το πρωί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ωστόσο, λόγω άλλης εκδήλωσης που πραγματοποιείται στο χώρο, η προσυγκέντρωση μεταφέρθηκε στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν οι επιτροπές αγώνα Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής – Κιλκίς και Θράκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.

Στην πορεία μπήκε καταχειροκροτούμενο ακόμη ένα, μικρότερο μπλόκ διαδηλωτών από την επιτροπή κατοίκων Ωραιοκάστρου, το οποίο είχε κινηθεί αντίθετα στην οδό Τσιμισκή μέχρι να συναντήσει τον κύριο όγκο των διαδηλωτών.

Τα άτομα που συμμετέχουν στo πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, περιμένουν στο ύψος της Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας, προκειμένου να ενωθούν με την πορεία.

Τα ΜΑΤ έχουν μπλόκο αρκετά μέτρα πιο κάτω στο ύψος της οδού Δραγούμη, ωστόσο το προγραμματισμένο δρομολόγιο της πορείας δεν περνάει από το σημείο αυτό.

Στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, περίμενε και ένα μουσικό παραδοσιακό συγκρότημα από τη Χαλκιδική, που “υποδέχτηκε” την πορεία παίζοντας μουσική.

Κεντρικοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί λόγω της πορείας. Παρούσες στο συλλαλητήριο μεταξύ άλλων, η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη και η βουλευτής Β Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Τσουλίδου αλλά και σύσσωμο το Πανελλαδικό συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων.

20 Μαρτίου η δίκη των συλληφθέντων

Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πολυγύρου οι 4 συλληφθέντες κατά την επεισοδιακή επιχείρηση της Αστυνομίας στην Ιερισσό και ακολούθησε η εκδίκαση του αυτοφώρου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου.

Οπως γράφει το rthess.gr οι δικηγόροι ζήτησαν αναβολή προκειμένου να συλλέξουν απαραίτητα στοιχεία για την υπόθεση, με το δικαστήριο να προγραμματίζει η υπόθεση να εκδικαστεί στις 20 Μαρτίου και οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο μεταξύ, στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής κάθισαν χθες, τέσσερα άτομα που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο για συμμετοχή σε επεισόδια που έγιναν στις Σκουριές στη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Ιανουαρίου του 2014.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments