ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 03 Μαρτίου 2013
  • Views172

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=2mDKmIxoXTY[/tube]

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Ξάνθη. Με κοινό κάλεσμα της ΕΛΜΕ, του Διδασκαλικού Συλλόγου και του Συλλόγου Αποιφοίτων της ΕΠΑΘ, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων αλλά και απλοί πολίτες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του, μέλη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και άλλων πολιτικών χώρων, συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην Κεντρική Πλατεία και πραγματοποίησαν πορεία. Αίτημά τους η διάσωση της Παιδείας, όπως ανέφερε η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαρία Λουκοπούλου που σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος των κινητοποιήσεων είναι «να σταματήσει η εξαθλίωση στα σχολεία και την κοινωνία».
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, σε συνεργασία με τους πρωτοβάθμιους συλλόγους των δημοσίων υπαλλήλων διοργανώνει εκδήλωση για την Υγεία. Την Τέταρτη 6 Μαρτίου και ώρα 18:30, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνσης, με θέμα : «Η Υγεία στις μέρες μας».

Στη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Ξάνθης παραμένει Γιώργος Γκοδοσίδης, μετά τις κρίσεις που έγιναν στην Ελληνική Αστυνομία. Το έργο του, όπως ήταν αναμένομενο, κρίθηκε απολύτως επιτυχημένο και για Τρίτη διαδοχική διαδικασία κρίσεων ο Γιώργος Γκοδοσίδης παρέμειμε στο βαθμό του Αστ. Διευθυντή και στα ίδια καθήκοντα. Στις κρίσεις της ΕΛΑΣ προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου, ο Γιώργος Σαλαμάγκας, ο οποίος τοποθετήθηκε και επισήμως, πλέον, στη θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή ΑΜΘ. Ιδιαίτερα ρόλο στην επιβράβευση των αξιωματικών στη Θράκη έπαιξαν οι επιτυχίες του τελευταίου διαστήματος με τις διαδοχικές εξιχνιάσεις των σοβαρών εγκλημάτων. Τέλος, από τις κρίσεις παρέμεινε στο βαθμό του Ταξιάρχου και στη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Αλεξανδρούπολης ο πρώην Διευθυντής της Ξάνθης, Ιωακείμ Τσουκνάδης, η συμβολή του οποίου στην ήπια αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος έχει εκτιμηθεί δεόντως.

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής της Πρωτοβουλίας Πεζών Ποδηλατών Δράμας, με τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χαρακίδη Κυριάκο, καθώς και των καθηγητών από το ΕΠΑΛ και ΣΕΚ, ύστερα από πρόσκληση του Δήμαρχου Δράμας, όπου και ανακοίνωσε και ζήτησε την άποψη και συμπαράσταση της Πρωτοβουλίας για το πρόγραμμα “Ποδήλατο και Κίνηση”. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει στόχο την προώθηση του ποδηλάτου, αλλά και την επαναχρησιμοποίηση μεταχειρισμένων ποδηλάτων μετά από την επισκευή ή αντικατάσταση εξαρτημάτων τους που θα γίνεται στις τεχνικές εγκαταστάσεις του Δήμου Δράμας. Όσα ποδήλατα δεν μπορούν να διορθωθούν θα διαχωρίζονται και θα πηγαίνουν προς ανακύκλωση. Στο τέλος τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης για χρήση από τους πολίτες της Δράμας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments