ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 22 Ιουλίου 2013
  • Views150

Με συλλαλητήρια, την Τρίτη 23 Ιουλίου, υποδέχονται οι εμποροϋπάλληλοι και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων της Αθήνας, το νομοσχέδιο που εισάγεται για ψήφιση στη Βουλή για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Στην Αθήνα συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια, ενώ στη Θεσσαλονίκη ανάλογη κινητοποίηση θα γίνει στις 8 στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.
Οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρουν οι σχετικές ανακοινώσεις, λένε «όχι» στην κατάργηση της κυριακάτικης Αργίας, υπερασπίζονται την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, ζητούν εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.
Επίσης, διεκδικούν για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο, 5ημερο, 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Ζητούν, τέλος, υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
Πηγή: epikaira.gr – http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=62965&category_id=86
Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments