ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ — 21 Μαρτίου 2013
  • Views126

Συνελήφθησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων από αστυνομικούς, δύο αλλοδαποί, ένας 24χρονος υπήκοος Ιταλίας και ένας 35χρονος υπήκοος Ρωσίας, κατηγορούμενοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και πλαστογραφία. Οι δύο δράστες, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο με ιταλικές πινακίδες, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα.
Κατά τον ενδελεχή και εμπεριστατωμένο έλεγχο που ακολούθησε από τους αστυνομικούς και αξιωματούχους του FRONTEX, προέκυψε ότι το αυτοκίνητο είναι καταχωρημένο από τις ιταλικές αρχές, ως όχημα κλεμμένο και ότι η εξουσιοδότηση, που κατείχαν οι δύο δράστες για την οδήγηση του οχήματος είναι πλαστή. Οι αρχές κατασχέσαν το αυτοκίνητο, μια εξουσιοδότηση, δύο έγγραφα για τη νόμιμη κυκλοφορία του οχήματος και το χρηματικό ποσό των 43.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων Αλεξανδρούπολης.

Μορφή επιδημίας έχει πάρει η κλοπή από ράγες του τραίνου προκειμένου να προωθηθούν στην ανακύκλωση. Το απόγευμα της Τετάρτης στις 17.00 στις Φέρες Έβρου, συνελήφθησαν 8 ημεδαποί (ΡΟΜΑ), ένας εκ των οποίων ανήλικος, γιατί μετέφεραν με 2 αγροτικά μηχανήματα και 1 Ι.Χ.Φορτηγό σιδηροδρομικό υλικό του ΟΣΕ, συνολικού βάρους (2) τόνων, το οποίο είχαν αφαιρέσει από το Σταθμό ΟΣΕ Φερών.

Συνελήφθησαν, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας σε συνεργασία με υπαλλήλους του Τελωνείου Δράμας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 50 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή λαθραίων φυτοφαρμάκων στη χώρα. Ειδικότερα, οι δύο ημεδαποί, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής, με ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα. Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν 38 πλαστικά δοχεία με φυτοφάρμακο, τα οποία μετέφεραν, από τη Βουλγαρία, στη χώρα μας, χωρίς να κατέχουν την απαραίτητη άδεια. Κατασχέθηκαν:
• 36 πλαστικά δοχεία, που περιείχαν συνολικά 36 λίτρα φυτοφάρμακο
• 2 πλαστικά δοχεία, που περιείχαν συνολικά 200 γραμμάρια φυτοφάρμακο
• Ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=HpTibmTSmEc[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments