• Views222

Πολιτική τρέλα η στάση της κυβέρνησης

Σφοδρή σύγκρουση έχει ξεσπάσει με αφορμή την επιστράτευση της κυβέρνησης στους εκπαιδευτικούς και τη στάση που θα κρατήσουν οι καθηγητές στις πανελλαδικές που αρχίζουν την Παρασκευή.  Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ κορυφώθηκε όταν ο Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση παραπέμπουν σε πολιτικές χούντας με την συνάδελφό του από τη Νέα Δημοκρατία, Σοφία Βούλτεψη να αναφέρει ότι πρέπει οι καθηγητές να πάνε σπίτι τους.

Αναζητώντας επενδύσεις στο «Δρόμο του μεταξιού»

Στη χώρα του «κόκκινου δράκου», την Κίνα, ταξιδεύει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με μεγάλο κλιμάκιο υπουργών και 60 επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Στο «δρόμο του μεταξιού» θα αναζητήσει κινεζικά κεφάλαια στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, του τουρισμού αλλά και των ιδιωτικών επενδύσεων.  Είναι ο δεύτερος ηγέτης ευρωπαϊκής χώρας μετά τον Ολάντ τον οποίο προσκαλεί η νέα ηγεσία του Πεκίνου από τον Μάρτιο που ανέλαβε τα ηνία της χώρας. Το γεγονός καταδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των Κινέζων για την Ελλάδα, στην οποία προσβλέπει «έναν στρατηγικό και εμπορικό σύμμαχο που θα αποτελέσει την κύρια πύλη εξόδου της Κίνας στην Ευρώπη» όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές.

Σε ισχύ η επιστράτευση – Ηχηρό συμβολικό μήνυμα από τους εκπαιδευτικούς

Τυπικό τέλος λαμβάνει η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των πανελλαδικών με την έναρξη της πολιτικής επιστράτευσης των καθηγητών. Σε ισχύ τίθεται από τις 12 το μεσημέρι η πολιτική κινητοποίηση των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 48 ώρες πριν την έναρξη των εξετάσεων, όπως προβλέπει το σχετικό προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε το Σάββατο ο πρωθυπουργός. Τα «φύλλα ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης» με τα οποία η κυβέρνηση κινητοποιεί τους εκπαιδευτικούς βρίσκονται ήδη στα χέρια των παραληπτών τους και πλέον οι καθηγητές καλούνται να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, προκειμένου οι πανελλαδικές εξετάσεις να διεξαχθούν ομαλά.  Παράλληλα, σε ισχύ τίθεται και η επίταξη όλων των μέσων που είναι απαραίτητα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων, δηλαδή σχολικά κτίρια και εξοπλισμό, όπου ορίζει η σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Οι Πανελλαδικές ξεκινούν την Παρασκευή 17 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι δαπάνες θα μας «προδίδουν» στην εφορία

Σε τεκμήριο εισοδήματος μετατρέπονται, σύμφωνα με τα «Τα Νέα», οι δαπάνες των φορολογουμένων καθώς η εφορία θα προσδιορίζει το πραγματικό φορολογητέο εισόδημά τους κυρίως βάσει των εξόδων.  Με τις νέες τεχνικές ελέγχου οι φορολογικές υπηρεσίες θα προχωρούν στη χαρτογράφηση του συνόλου της περιουσίας των φορολογουμένων μέχρι και σε βάθος 15ετίας, ενώ όσοι βρεθούν να φοροδιαφεύγουν θα βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με ποινή κάθειρξης μέχρι δέκα ετών. Η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη που δόθηκε στη δημοσιότητα, παρέχει στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου περιγράφοντας το πως θα αξιοποιούνται εφεξής τα στοιχεία και οι πληροφορίες για τα έσοδα και τις δαπάνες του φορολογουμένου, της συζύγου και των προστατευόμενων μελών καθώς και οι τραπεζικές καταθέσεις. Κατά τον έλεγχο των υποθέσεων θα αξιοποιούνται στοιχεία από τους φακέλους των ΔΟΥ, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, το ΣΔΟΕ, αλλά και από τρίτες πηγές.

Τσοχατζόπουλος : Πρόκειται για πολιτική δίκη

Πέμπτη ημέρα της δίκης και ο πρώην υπουργός με παρέμβασή του στη διαδικασία αναφέρθηκε στους λόγους που ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες τα μέλη του ΚΥΣΕΑ. «Οι ενστάσεις μας έδωσαν τη δυνατότητα στο δικαστήριο να ενημερωθεί για τα στοιχεία που υπάρχουν και να καταδείξουμε πως πρόκειται για μια πολιτική δίκη στο πρόσωπό μου που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια. Σαφώς και πρόκειται για πολιτική δίκη», ξεκίνησε να λέει ο Ακης Τσοχατζόπουλος.  Και πρόσθεσε: «Κι αυτό γιατί εδώ μιλάμε για μια πολιτική, κυβερνητική απόφαση που έλαβε το ΚΥΣΕΑ , δεν την πήρε ούτε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, ούτε ο πρωθυπουργός μπορούσε να πάρει αυτή την απόφαση. Τίποτε δεν μπορεί να κινηθεί στο χώρο της Αμυνας χωρίς το ΚΥΣΕΑ. Τότε λόγω των Ιμίων η κυβέρνηση Σημίτη αποφάσισε να προχωρήσει σε ριζική ανασυγκρότηση των ενόπλων δυνάμεων ώστε να υπάρχει επαρκής ισχύς γιατί αυτό ήταν εθνικά απαραίτητο. Αυτή η απόφαση αφορά και την υπόθεση των υποβρυχίων που ήταν καθοριστικός παράγοντας ανασυγκρότησης του πολεμικού ναυτικού.

Διαμαρτύρονται έμποροι και πωλητές λαϊκών αγορών στο Σύνταγμα

Παραγωγοί και έμποροι των λαϊκών αγορών που απεργούν-τελικά μόνο σήμερα- βρίσκονται αυτή την ώρα στο ύψος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας στο Σύνταγμα.
Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται ενώ νωρίτερα μοίρασαν προϊόντα στους πολίτες στο Μεταξουργείο.

 

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments