ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 22 Φεβρουαρίου 2013
  • Views204
Ακόμα και το Reuters σχολίασε την πρωτοφανή καταιγίδα που έπληξε την Ελλάδα αφήνοντας πίσω της μία νεκρή, δεκάδες παγιδευμένους στα αυτοκίνητά τους καθώς οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και η δημόσια συγκοινωνία διεκόπη.
“Μία γυναίκα πέθανε, δεκάδες κάτοικοι παγιδεύτηκαν στα αυτοκίνητά τους, καθώς καταρρακτώδεις βροχές πλημμύρισαν την Αθήνα σήμερα Δευτέρα. Είναι η εντονότερη βροχόπτωση που έχει “δει” η συνήθως ηλιόλουστη Ελλάδα” έτσι ξεκινά το άρθρο που δημοσίευσε σήμερα το πρακτορείο Reuters.
Το πρακτορείο επικαλούμενο την δήλωση του μετεωρολόγου της ΝΕΤ, Γιάννη Καλλιάνου, στην πρωινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης είπε: “ Πρόκειται για την χειρότερη νεροποντή από το 1961. Μιλάμε για 52 χρόνια που έχουμε να δούμε τέτοια νεροποντή στην περιοχή.”
Το Reuters γράφει : Οι διακοπές ρεύματος σκοτείνιασαν μεγάλο μέρος της πόλης, εξαιτίας της ολονύκτιας νεροποντής, ενώ η πλημμύρα του ποταμού προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.
Σύμφωνα με την αστυνομία η 27 χρονη γυναίκα που έχασε την ζωή της σήμερα το πρωί, έπαθε καρδιακή προσβολή όντας εγκλωβισμένη μέσα στο αυτοκίνητό της στο Χαλάνδρι. Η άτυχη κοπέλα είχε παγιδευτεί χωρίς να μπορεί να ανοίξει την πόρτα του οχήματος λόγο του του μεγάλου όγκου του νερού. Ακόμα μία γυναίκα, που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος, παγιδεύτηκε στο τζίπ της καθώς παρασύρθηκε από την ορμή του “χειμάρρου” που ξεπερνούσε το ένα μέτρο.
Τουλάχιστον πέντε ακόμη αυτοκίνητα στο ίδιο τετράγωνο ανατράπηκαν και τρία άλλα στοιβάχτηκαν το ένα πάνω στο άλλο. Αξιωματούχοι αξιολόγησαν πως πάνω από 130 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο πλημμύρισαν την περιοχή του Παπάγού μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες.
Μέχρι το μεσημέρι, ομάδες διάσωσης έχουν λάβει τουλάχιστον 9οο κλήσεις από κατοίκους της Αθήνας των οποίων τα σπίτια πλημμύρισαν, και άλλες 90 από ανθρώπους που ήταν αποκλεισμένοι στα αυτοκίνητά τους.
Από το “μάτι” βέβαια του πρακτορείου δεν ξέφυγε και το παρολίγον δυστύχημα της εργαζόμενης στη Βουλή η οποία στην προσπάθεια της να σταματήσει το νερό που έσταζε μέσα στο κοινοβούλιο, λίγο πριν ξεκινήσει συζήτηση μέσα στην αίθουσα, άφησε τα χέρια της από τον στύλο και βρέθηκε αιωρούμενη από την γυάλινη οροφή, στο κενό για δύο με τρία λεπτά!
Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments