ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 21 Μαρτίου 2012
  • Views150

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=MINjWSyMQzw[/tube]

Στο Internet (και συγκεκριμένα, στην σελίδα του ΑΣΕΠ) θα μπορούν να βρουν από σήμερα οι ενδιαφερόμενοι τα αποτελέσματα της επιλογής για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, πάντως, οι υπεύθυνοι των ΜΚΟ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Κατσέλη τονίστηκε με έμφαση ότι θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη το τι μέλλει γενέσθαι με όσους δεν επελέγησαν. Μάλιστα ο Γιώργος Σκορδάς (εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής Καβάλας) τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι, λόγω της φύσεως της προκήρυξης και της μοριοδότησης, πολλοί ήταν οι νέοι άνεργοι (όλοι, σύμφωνα με τον κ. Σκορδά) που δεν επελέγησαν για το πρόγραμμα Κατσέλη, λόγω του ότι δεν ήταν παντρεμένοι ή δεν είχανε παιδιά (προτιμήθηκαν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μοριοδότησης, όσοι είχανε παντρευτεί ή έχουν αποκτήσει παιδιά)

Οι φήμες, ωστόσο, για υποβοήθηση στην επιλογή προσωπικού από εξωγενείς παράγοντες δίνουν και παίρνουν. Μάλιστα, κατά την σημερινή συνέντευξη τύπου δεν έλειψαν οι δημοσιογράφοι που ανέφεραν ότι δέχτηκαν καταγγελίες από πολίτες που δεν επελέγησαν για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας διότι επελέγησαν κάποιοι άλλοι που είχανε…προσεγγίσει…βουλευτή του νομού (δεν κατονομάστηκε, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των υπευθύνων της ΠΝΟΗΣ, οι οποίοι έλεγαν ότι “Από την στιγμή που δεν αναφέρετε το όνομα του βουλευτή τι κάθεστε και συζητάτε;”

Εμείς, πάλι, το μόνο που μπορούμε να προσθέσουμε είναι ότι, όταν δεν μπαίνει ούτε ένας νέος άνεργος στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, δεν φαντάζει και πολύ σοφό να καθόμαστε να συζητάμε για το αν κάποιος βουλευτής (ή κάποιοι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης – και αυτό το σενάριο ακούστηκε χθες). Όταν, δε, έχουν μείνει εκτός νυμφώνος περί τους 9.000 αιτούντες (σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα), δεν είναι πρέπον να στεκόμαστε μονάχα σε 2, 3, 4, ακόμα και…100 άτομα που θεωρούν ότι δεν προσελήφθησαν λόγω έλλειψης…μπάρμπα στην Κορώνη…

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments