ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΞΑΝΘΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 07 Φεβρουαρίου 2013
  • Views168

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=j4FeU4W2WJA[/tube]

Η Οργανωτική Επιτροπή των Θρακικών Λαογραφικών Συλλόγων, κοινή για καρναβαλικούς και λαογραφικούς συλλόγους, συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης. Η παρουσία των λαογραφικών συλλόγων κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω διαφωνιών γύρω από τον τίτλο, ο οποίος υπέστη μικρή τροποποίηση.
Τέλος, σε ότι αφορά στη Βασίλισσα, υπήρξε η πρόταση για την Μπέτυ Μαγγίρα από τη Θρακική Σκηνή. Από τους περισσότερους συλλόγους δεν υπήρξαν προτάσεις, θετικές και αρνητικές κρίσεις εκφράστηκαν από διάφορους συλλόγους, ενώ τις επόμενες μέρες ο Δήμος θα βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της γνωστής ξανθιώτισσας.

Τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης στην γνωστή έκθεση τροφίμων και ποτών DETROP 2013, στη ΔΕΘ αποφάσισε ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ενώ η ΠΕ. Ξάνθης θα χρηματοδοτήσει τη συμμετοχή με ενιαίο περίπτερο για επιχειρήσεις της περιοχής, ανεξάρτητα αν οι άλλες Περιφερειακές Ενότητες θα συμμετάσχουν. Η έκθεση είναι η πιο γνωστή του κλάδου και η συμμετοχή αποφασίστηκε μετά από συνεργασία που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης με το Σωματείο Κρεοπωλών, προκειμένου να συμμετάσχουν επιχειρήσεις του κλάδου της Αλλαντοποιίας από την Ξάνθη, όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις με αρκετές διακρίσεις.

Η 3η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 στην Κομοτηνή, όπου τα μέλη του Συμβουλίου ενέκριναν κατά πλειοψηφία την 1η τροποποίηση του προϋπολογισμού, καθώς και το Ενιαίο Πρόγραμμα Δράσης για το οικονομικό έτους 2013.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης συνομολογήθηκε από το σύνολο των μελών του Συμβουλίου, ότι η χρηματοδότηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ από τους ΚΑΠ είναι ανεπαρκής και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει ούτε τον στοιχειώδη προγραμματισμό έργων ενώ ταυτόχρονα ακυρώνει κάθε προσπάθεια δημιουργίας προϋποθέσεων ετοιμότητάς της ενόψει της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments