ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 17 Σεπτεμβρίου 2012
  • Views200

Ο λόγος που θα ξεπαγιάσει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης και μάλιστα στο 100% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης.

Στην περίπτωση που η εξίσωση του φόρου γίνει στο 100% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης τότε η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με βάση τα σημερινά δεδομένα όταν θα ξεκινήσει η διάθεσή του στις 15 Οκτωβρίου θα ανέλθει σε 1, 6 ευρώ το λίτρο.

H εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης καθώς και τα κριτήρια για την ενίσχυση των κατηγοριών του πληθυσμού που θα πληγούν περισσότερο από το μέτρο, αναμένεται να συζητηθούν σε σύσκεψη του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στο τραπέζι της συζήτησης έχει επανέλθει το σενάριο η εξίσωση να γίνει στο 100% του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης, ενώ εξετάζεται η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης να αντικατασταθεί από επιστροφή φόρου που, επίσης, θα γίνεται με βάση εισοδηματικά, ηλικιακά και άλλα κριτήρια.

Και αυτό γιατί στον προϋπολογισμό δεν έχει προβλεφθεί δαπάνη για την καταβολή επιδόματος.

Λαϊκή Συσπείρωση: Να καταργηθούν  ο ΦΠΑ και ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

Με ανακοίνωση  που απευθύνεται στους  Προέδρους  των 4 Δημοτικών Συμβουλίων Π.Ε. Καβάλας και στους 4 Δημάρχους, η Λαϊκή Συσπείρωση ζητάει την πραγματοποίηση συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως με θέμα την κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Κ. Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων,   ύστερα από την επιμονή  της συγκυβέρνησης  ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΔΗΜΑΡ  να εφαρμόσει τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε και να προχωρήσει  από τον Οκτώβρη του 2012 στην αύξηση του συντελεστή του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης σε 60 ευρώ το χιλιόλιτρο και την εξομοίωση  με εκείνο του πετρελαίου κίνησης,   πολλοί εργαζόμενοι συμπολίτες μας αλλά και υπηρεσίες, σχολεία ,νοσοκομεία , ΚΑΠΗ, κλπ    ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.     

Παίρνοντας  δε υπόψη  και το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων ύψους 11,9 δισ. Ευρώ,  που θα οδηγήσει στην ακόμη μεγαλύτερη μείωση του λαϊκού οικογενειακού εισοδήματος, διευρύνοντας τα φαινόμενα φτώχειας και εξαθλίωσης,   είναι βέβαιο ότι πολλές οικογένειες και υπηρεσίες θα δυσκολευτούν   να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του ψύχους κατά την διάρκεια του χειμώνα.     

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση κανένας δεν μπορεί να παραμένει αδιάφορος.  Η όποια σιωπή σημαίνει   αποδοχή  αυτής της εγκληματικής –άδικης   πολιτικής και συνενοχή.  

 Γι’ αυτό και ζητούμε  να έρθει  ως επείγον το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να οργανώσουμε τον αγώνα μας με στόχο  ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:   

  • Να ακυρωθεί η απόφαση της κυβέρνησης που προβλέπει  την εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνο της κίνησης από τον Οκτώβρη του 2012

  • Και την  πλήρη κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments