ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 05 Απριλίου 2012
  • Views131

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=mTR-V8S_o80[/tube]

Νόμιμη κρατική κλοπή μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της κυβέρνησης να φτάσει τη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα 1,40 ευρώ για να πατάξει τη λαθρεμπορία καυσίμων. Πώς θα γίνει αυτό;

Στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στο 80% του ειδικού φόρου που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης, όπως ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.

Αυτό σημαίνει ότι με βάση τις σημερινές τιμές του πετρελαίου η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης τον επόμενο Οκτώβριο -οπότε ξεκινά και η χειμερινή περίοδος- θα διαμορφωθεί στα 1,40 ευρώ το λίτρο από 1ευρώ και 4 λεπτά που είναι σήμερα η μέση τιμή του πανελλαδικά.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών παρουσίασε σήμερα στα γραφεία του ΣΔΟΕ τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου που αφορούν στη σήμανσης όλων των μέσων μεταφοράς καυσίμων, την τοποθέτηση GPS για τη συνεχή παρακολούθησή τους και την ιχνηθέτηση των καυσίμων από τα διυλιστήρια.

Υπολογίζεται ότι το λαθρεμπόριο στον τομέα αυτόν ανέρχεται από 500 εκατ. ευρώ έως και 2 δισ. ευρώ -δεν υπάρχουν σαφείς εκτιμήσεις- στερώντας έτσι σημαντικά ποσά εσόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως είπε ο γενικός γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης. Ο ίδιος αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα τους επόμενους μήνες.

Την δική της άποψη, αλλά και την στάση του ΛΑ.Ο.Σ. για το ζήτημα της διαμόρφωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στα 1,40 € κατέθεσε και η υποψήφια βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στην Καβάλα Μαρία Χατζηκωνσταντίνου.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=dJULohg4Rl0[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments