ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 09 Μαΐου 2013
  • Views164

Με τις κατηγορίες για είσπραξη δεκάδων εκατ. ευρώ από «χρυσές» μίζες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω off shore εταιριών, οδηγήθηκαν χθες στο εδώλιο του Εφετείου Αθηνών ο ‘Ακης Τσοχατζόπουλος και άλλα 18 πρόσωπα.

Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε στις 22 Απριλίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και έπειτα από διακοπή 12 ημερών συνεχίστηκε την Τετάρτη με «βροχή» ενστάσεων από τους δικηγόρους του πρώην υπουργού, ενώ σήμερα θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των εισαγγελέων επί των ενστάσεων που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Το δικαστήριο έκρινε παραδεκτή και νόμιμη την παράσταση του Δημοσίου ως πολιτική αγωγή, στην υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το Δημόσιο νομιμοποιείται να παραστεί στη δίκη λόγω βλάβης που υπέστη. Κατά το σκεπτικό της Έδρας, οι κατηγορούμενοι, εφόσον αποδειχθούν αληθή τα περιστατικά νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που τους αποδίδονται, «μείωσαν το κύρος και την αξιοπιστία των υπηρεσιών του Δημοσίου καθώς εμφανίζονται μη δυνάμενες να διασφαλίσουν την ασφάλεια των συναλλαγών του».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι αντιμέτωπος με ποινή έως και 20 χρόνια ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση του εξαδέλφου του Νικόλαου Ζήγρα, ο οποίος είναι και ο μοναδικός από τους κατηγορούμενους που έχει παραδεχθεί την ενοχή του, ισχυριζόμενος ότι σε αυτή την ιστορία τον ενέπλεξε ο πρώην υπουργός.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments