ΕΒΡΟΣ ΞΑΝΘΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 19 Μαρτίου 2013
  • Views130

Κατακόρυφη πτώση καταγράφει η τουριστική κίνηση κατά την περίοδο του εορτασμού των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην πόλη της Ξάνθης την τελευταία τριετία, με αποκορύφωμα της πτώσης τις φετινές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην περιοχή. Τα ξενοδοχεία παρουσίασαν μεν πληρότητα αλλά μόλις τις δύο τελευταίες ημέρες των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, με αποτέλεσμα αμέσως μετά τη λήξη της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης την Κυριακή το απόγευμα οι επισκέπτες να αποχωρούν, με την πόλη να αδειάζει μέχρι τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Στα θετικά των εκδηλώσεων το γεγονός πως στην πόλη κατέφτασαν με λεωφορεία και mini bus επισκέπτες τόσο από τη γειτονική Τουρκία όσο και από τη Βουλγαρία.

Υπό κατοχή φαίνεται πως βρίσκεται ο λόφος του Περάματος Έβρου αλλά και το ίδιο το χωριό. Σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν πολίτες και μέλη της διανομαρχιακής επιτροπής ενάντια στα χρυσωρυχεία και της Οικολογικής Εταιρίας Έβρου την Κυριακή 17 Μαρτίου, διαπίστωσαν πως η επίσκεψη στην περιοχή, η οποία υποτίθεται πως είναι ελεύθερη, γίνεται πάντα με την στενή παρακολούθηση και την συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε 24ωρη βάση υπάρχουν περιπολικά όχι μόνο στις σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις των χρυσωρυχείων αλλά και στην είσοδο του χωριού, πράγμα που κάνει τους κατοίκους του χωριού να φοβούνται και να αγανακτούν μια που συνεχώς τους σταματούν για έλεγχο μέσα στο σκοτάδι άνδρες με φακούς και κουκούλες. Οι δε αστυνομικοί προέρχονται από τη δύναμη των συνοριοφυλάκων που υποτίθεται ότι έχουν έρθει στον Έβρο από όλες τις περιοχές της Ελλάδας προκειμένου να φυλάνε τα σύνορα.

Το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη από την Πέμπτη 21 έως την Κυριακή 24 Μαρτίου. Το Συνέδριο της ΓΣΕΕ που πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη και δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και κυρίως για τους ανέργους και καλείται να δώσει τεκμηριωμένες, αποτελεσματικές και κοινωνικά δίκαιες απαντήσεις στις προκλήσεις και στα αδιέξοδα των μνημονιακών και Νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Στα πλαίσια του συνεδρίου, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 20 Μαρτίου, ημερίδα όπου θα παρουσιαστεί η μελέτη – πρόταση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ με θέμα «Αναπτυξιακές Δυνατότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης».
Η συγκεκριμένη μελέτη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο, προσεγγίζει τις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές της περιφέρειας, επιχειρώντας μέσα από δημόσιο διάλογο με τους πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς φορείς, να αναδείξει τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Συνεδριάζει την Πεμπτη τελικά, αντί σήμερα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, στην Κομοτηνή, με 30 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς με έγγραφό του προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, ζητά να τεθεί προς συζήτηση, στην επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα σχετικά με την πρόθεση της εταιρείας ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. να κατασκευάσει σταθμούς διοδίων στη Μουσθένη, το Νέστο, την Αλεξανδρούπολη και πιθανόν στην Ασπροβάλτα.

Την Τρίτη 19 Μαρτίου ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ξανθόπουλο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης, οι Δήμαρχοι Προσοτσάνης, Κ. Νευροκοπίου και Παρανεστίου, κ.κ. Λύσσελης, Μαυρίδης και Καγιάογλου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Δράμας, Διευθυντές και Προϊστάμενοι των υπηρεσιών της Π.Ε. Δράμας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και εκπρόσωποι ορισμένων επαγγελματικών φορέων του νομού. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην έλλειψη σύνδεσης με την εγνατία οδό, στους εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες της περιοχής, με ειδική αναφορά στην ανεργία, καθώς και στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα οι παραγωγοί της περιοχής του Κ. Νευροκοπίου.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=61m5fXKWIO4[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments