ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 20 Ιουνίου 2013
  • Views366

ΣΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ CERN O ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Το CERN, το μεγαλύτερο σε έκταση κέντρο πυρηνικών ερευνών και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο, που βρίσκεται στη Γενεύη της Ελβετίας, θα επισκεφθεί ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013.

Τον Περιφερειάρχη θα συνοδεύουν μέλη της Διοίκησης του ΤΕΙ της Καβάλας καθώς και ο Καθηγητής του Ε.Μ.Π. Ευάγγελος Γαζής.

Κατά την παρουσία της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στη Γενεύη έχει προγραμματιστεί συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή του CERN Rolf-Dieter Heuer στα πλαίσια της οποίας θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΙ Καβάλας και του CERN για την εγκατάσταση κόμβου HELLAS GRID στο ΤΕΙ της Καβάλας.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο η χρηματοδότηση του οποίου έχει εξασφαλιστεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» 2007-2013 και η ολοκλήρωση του οποίου θα συμβάλει στην ανάδειξη της Περιφέρειάς μας στον συγκεκριμένο τομέα σε επίπεδο Βαλκανικής.

Ο κ. Γιαννακίδης επίσης θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με εκπροσώπους του CERN τις δυνατότητες τριμερούς συνεργασίας των Ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της ΠΑΜ-Θ, επιχειρήσεων της περιοχής μας και του CERN στα πλαίσια σχεδιασμού της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 καθώς και της κατάρτισης της στρατηγικής «καινοτομίας και έξυπνης εξειδίκευσης» της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο έργο ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική Johannes Hahn κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ο οποίος δέχτηκε με ενθουσιασμό την στρατηγική της Περιφέρειας για ανάδειξη του ρόλου του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και του ΤΕΙ Καβάλας στον σχεδιασμό της νέας Προγραμματικής Περιόδου μέσα από δράσεις έρευνας και επιχειρηματικής καινοτομίας.

 

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΜΠΡΑΚΤΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ KAVALA AIRSEA SHOW 2013

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ενημέρωση για τις τελικές λεπτομέρειες του φετινού Kavala AirSea Show, το βασικό πρόγραμμα του οποίου θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, του Λιμεναρχείου Καβάλας, των ξενοδόχων, της Πολεμικής Αεροπορίας, της 20ης Μεραρχίας Τεθωρακισμένων. Για μια θεαματική διοργάνωση με πανηγυρικό χαρακτήρα μας μίλησε κατόπιν της ενημερώσεως που έλαβε ο πρόεδρος του συνδέσμου ξενοδόχων Αντώνης Μιτζάλης.

Δύο εναέριες ακροβατικές ομάδες με σμήνος τεσσάρων σκαφών έκαστη οριστικοποίησαν τη συμμετοχή τους κι αναμένεται να ενθουσιάσουν το κοινό. Αλεξιπτωτιστές θα καταφθάσουν στην Καβάλα και ερευνάται ο καταλληλότερος κι ασφαλέστερος χώρος προκειμένου να πέσουν από τα σκάφη, ενώ η ρίψη πυροτεχνημάτων στην ολοκλήρωση του προγράμματος θα είναι η έκπληξη της φετινής διοργανώσεως.

Ο χώρος διεξαγωγής των αεροπορικών δράσεων θα είναι ο γνωστός και ο αεροδιάδρομος θα είναι παράλληλος με το λιμάνι της πόλης. Το κοινό θα κινηθεί στους ίδιους ακριβώς χώρους και η μόνη διαφοροποίηση εστιάζεται στη συρρίκνωση και μετακίνηση της εκθέσεως που λειτουργούσε κάτω από το διοικητήριο. Το ουσιαστικό αεροπορικό πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 6:30 το απόγευμα του Σαββάτου έως περίπου τις 9:00 το βράδυ.

 

ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

Το θέμα της Κυκλοφοριακής Μελέτης του Δήμου Ξάνθης που περνά στη δεύτερη φάση της, απασχόλησε τη συνεδρίαση του Συμβούλιου της Δημοτικής Κοινότητας Ξάνθης, που συνεδρίασε πρόσφατα υπό την Προεδρεία του Ηρακλή Ζωγράφου.
Στη συνεδρίαση πέρασε κατά πλειοψηφία η έκφραση σύμφωνης γνώμης προκειμένου η μελέτη να προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό που τονίστηκε όμως τόσο από την Αντιπολίτευση όσο και από συμβούλους της συμπολίτευσης είναι ότι παρά την πρόβλεψη για τολμηρές παρεμβάσεις ποδηλατοδρόμων και νέων πεζοδρομήσεων στο κέντρο, είναι η βούληση για ακόμη περισσότερους ποδηλατόδρομους και για πρόβλεψη συνολικού δικτύου που θα αφορά όλη την πόλη.Πιο συγκεκριμένα οι σύμβουλοι  της αντιπολίτευσης Μαίρη Χαρισιάδου, Κώστας Γαβριηλίδης και Χιντ Ονούρ, μειοψήφισαν  εξηγώντας τους λόγους ως εξής:  1) Η μελέτη δεν είναι μακροπρόθεσμου στόχου. 2) Θεωρεί δεδομένη την υφιστάμενη κατάσταση της κεντρικής πλατείας με την οποία οι εν λόγω
σύμβουλοι διαφωνούν πλήρως, 3) Δεν υπάρχει πρόβλεψη για ολοκληρωμένο σχέδιο ποδηλατόδρομων σε όλη την πόλη, 4)  Δεν κρίθηκαν πειστικές οι εξηγήσεις για την αναπλήρωση των θέσεων στάθμευσης που χάνονται εξαιτίας των ρυθμίσεων της μελέτης.Κατά τα άλλα και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Έφη Αρβανιτίδου και Ηλίας Μαδεμλής,  συμφώνησαν με  το γενικό πλαίσιο της μελέτης, παρατήρησαν όμως ότι χρειάζονται βελτιώσεις στο θέμα των  ποδηλατοδρόμων και στο θέμα της αναπλήρωσης των θέσεων στάθμευσης που πιθανώς να χαθούν μελλοντικά στον αστικό ιστό της πόλης

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments