ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 26 Ιουνίου 2012
  • Views810

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=fYgt2piUVZU[/tube]

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα προσήχθησαν στο δικαστικό μέγαρο (και συγκεκριμένα στο πρωτοδικείο, στον 1ο όροφο) από το τμήμα Ασφαλείας Θεσ/νίκης οι 19 και πλέον συλληφθέντες για την υπόθεση της συμμορίας με τα καλάσνικοφ, παρουσία 40-50 συγγενών. Η παρουσία της αστυνομικής δύναμης γύρω από το δικαστικό μέγαρο Καβάλας ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, και προερχόταν τόσο από την Καβάλα όσο και από την Θεσσαλονίκη. Ένας ένας οι συλληφθέντες θα περάσουν από το πρωτοδικείο για ανάκριση (λόγω του μεγάλου τους αριθμού, αλλά και της σοβαρότητας της υπόθεσης) και κατόπιν θα μεταχθούν και πάλι στην γενική αστυνομική διεύθυνση Καβάλας. Σύμφωνα, πάντα, με πληροφορίες, αναζητούνται 7 ακόμα μέλη της συμμορίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι συλλήψεις αφορούν και τους δράστες της ένοπλης ληστείας στη Κεραμωτή που ήταν και η τελευταία χρονικά ενέργεια τους πριν την εξάρθρωση της συμμορίας χθες το πρωί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην υπόθεση εμπλέκεται πολιτικό πρόσωπο αλλά και γνωστός δικηγόρος της Καβάλας ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ παρείχε νομικές συμβουλές σε έναν εκ των δραστών. Η πλευρά του δικηγόρου αφήνει να διαρρεύσει ότι ο εν λόγω νομικός δε γνώριζε στοιχεία για τη δράση του ατόμου που παρείχε τις νομικές συμβουλές ούτε γνώριζε κάποιον άλλον από την περίφημη συμμορία με τα καλάσνικοφ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι αδιανόητο να κατηγορείται ένας δικηγόρος για την άσκηση των υποχρεώσεων του και υποστηρίζουν την αθωότητα του δικηγόρου και την μη εμπλοκή του στην υπόθεση συμπληρώνοντας πως κανείς δικηγόρος δεν ωθεί τους πελάτες του στο έγκλημα αλλά πως από την άλλη πλευρά είναι υποχρέωση του να υπερασπιστεί το πελάτη του ανεξαρτήτως αδικήματος που έχει διαπράξει.

Σημειώνεται πως μέλη της συμμορίας παρακολουθούνταν επί ένα χρόνο ενώ με την συνδρομή της ΕΥΠ γινόταν παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των δραστών τουλάχιστον από το Νοέμβριο. Η έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε από χθες εμπλέκει επίσης στην υπόθεση πολιτικό πρόσωπο δίχως άλλες πληροφορίες ενώ ο φάκελος της δικογραφίας που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός στην υπεράσπιση των κατηγορούμενων περιέχει δεκάδες αδικήματα μεταξύ αυτών κατοχή όπλων, ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις, εκβιασμούς και άλλα αδικήματα.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=whBs5kOZF_8[/tube]

Αίσθηση προκάλεσε η μαρτυρία συγγενών ενός από τους κατηγορουμένους για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύλληψη του. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω πολίτης αντιμετώπισε και στο παρελθόν προβλήματα με τη δικαιοσύνη αλλά οι συγγενείς του καταγγέλουν υπερβολική χρήση βίας από τις Αρχές συμπληρώνοντας πως ουδεμία σχέση έχει ο κατηγορούμενος με τη δράση της συμμορίας με τα kalashnikov.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments