ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 12 Δεκεμβρίου 2012
  • Views120

Η άρνηση ορισμένων διευθύνσεων προσωπικού να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων που υπόκεινται σε καθεστώς διαθεσιμότητας δεν φαίνεται να πτόησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που προχωρά στην εφαρμογή του νόμου για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Από το βράδυ της Δευτέρας το υπουργείο αντλεί τα στοιχεία των υπαλλήλων από τη βάση δεδομένων της απογραφής, και θέτει σε διαθεσιμότητα τους υπαλλήλους του διοικητικού κλάδου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Η επιλογή γίνεται βάσει της εξέτασης των αριθμητικών φίλτρων, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης των ποιοτικών κριτηρίων, εξαιτίας της άρνησης για την αποστολή των σχετικών αρχείων.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι υπάλληλοι που θα υπαχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα λαμβάνουν το 75% του συνόλου των αποδοχών τους.

Επιπλέον, εντός των επομένων ημερών θα προκηρυχθούν οι πρώτες 500 θέσεις διοικητικού προσωπικού σε υπηρεσίες που εμφανίζουν ελλείψεις στο υπαλληλικό τους δυναμικό, οι οποίες θα καλυφθούν από τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ που συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, το πρωί της Τετάρτης, ενώ διατυπώθηκαν κατηγορίες εναντίον του υπουργείου και της κυβέρνησης ότι υπηρετούν κατά γράμμα τις επιταγές της τρόικα.

Τελικά η έκτακτη συνεδρίαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε την συνέχιση των κινητοποιήσεων, με την διεξαγωγή νέας 48ωρης πανελλαδικής απεργίας. Η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ως εξής:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στην έκτακτη συνεδρίασή της που πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 και μετά τη φασιστική πρακτική του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που απολύει εργαζόμενους διαγράφοντάς τους από τα Μητρώα ενός Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, αναθεώρησε τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεων του κλάδου και αποφάσισε:

1. Σήμερα, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012, με πρωτοβουλίες των Συλλόγων γενικεύουμε τις καταλήψεις και πραγματοποιούμε συγκεντρώσεις ενημέρωσης. Συμμετέχουμε μαζικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012, στις 12.00 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας  (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) και στην πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

2. Την προκήρυξη 48ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την ΠΕΜΠΤΗ 13 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 Δεκεμβρίου 2012.

3. Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 στις 11.00 το πρωί έξω από το τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα). Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των Νομών όλης της χώρας.

4. Αποχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από κάθε εργασία το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012.

Επέλεξαν, δίνοντας «το πνεύμα των εορτών», όπως η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση το αντιλαμβάνεται, να απολύσουν εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη φασιστική μέθοδο της «συλλογικής ευθύνης». Οδηγούν, και ουσιαστικά εξαναγκάζουν τον κλάδο σε κινητοποιήσεις και μετωπική σύγκρουση εν μέσω εορτών. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας προκειμένου να μην περάσουν οι απολύσεις που κατ΄ εντολή της τρόικας προωθεί η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ !!!

Και η ΚΕΔΕ αντιδρά στην διαθεσιμότητα
Στην εφαρμογή του νόμου της διαθεσιμότητας, και κυρίως στο σύνολο των ρυθμίσεων που περιορίζουν τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιδρά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει στις 11 το πρωί της Τετάρτης, στο Σύνταγμα.

Στον αντίποδα των εξελίξεων, η ΚΕΔΕ υποστηρίζει την οικονομική ενίσχυση των δήμων και την εσωτερική τους αναδιάρθρωση με αξιολόγηση και όχι διαθεσιμότητα, προτάσεις που θα θέσει υπόψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον οποίο θα συναντηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments