ΚΟΣΜΟΣ — 30 Ιανουαρίου 2013
  • Views217

«Για το ό,τι οι Ελληνες άντεξαν μέχρι τώρα, ήδη τους αξίζει σχεδόν το Βραβείο Νόμπελ», τονίζει ο διακεκριμένος Αμερικανός χρηματιστής και επικεφαλής της American Heritage Management Corporation, Χάικο Τίμε, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», επισημαίνοντας ως αναγκαία μια νέα – και μάλιστα «πολύ ακραία» – διαγραφή ελληνικού χρέους.

«Μόνο με μια διαγραφή χρέους και μάλιστα πολύ ακραία, μπορεί να εξυγιανθεί η χώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας, πως μέχρι τώρα αποφεύχθηκε αυτό το βήμα, διότι θα αφορούσε και τις δυτικές τράπεζες.

Οι δισταγμοί των κρατών στοιχίζουν χρήματα, και στην περίπτωση της Ελλάδας το κόστος είναι έως και μισό τρισεκατομμύριο έως τώρα, ενώ πριν από μερικά χρόνια σίγουρα θα αρκούσαν μόνον 50 δισεκατομμύρια, διότι δεν θα είχαν εισβάλλει οι κερδοσκόποι, επισήμανε.

Στη συνέντευξή του με τίτλο «Η ανεργία είναι χειρότερη από πυρηνικό πόλεμο», ο γερμανικής καταγωγής Χάιμο Τίμε τονίζει πως στις ΗΠΑ απαιτείται ανάπτυξη πάνω από 2% για μια μείωση του ποσοστού ανεργίας από το 8% σε κάτω από 7%, ενώ επισημαίνει ότι είναι αμφίβολο αν η ασθενής ανάπτυξη της Γερμανίας μπορεί να ωθήσει σε ανάκαμψη ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε τεράστια οικονομικά και πολιτικά προβλήματα, αλλά προέχει η καταπολέμησης της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων, διότι αν πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά θα αποδειχθεί χειρότερη ακόμα και από έναν πυρηνικό πόλεμο, γιατί μπορεί να καταστρέψει μια ολόκληρη γενιά, προειδοποίησε.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments