ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ — 17 Μαΐου 2013
  • Views234

Στον τελικό της Eurovision που θα γίνει το Σάββατο 18 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας θα διαγωνιστεί το ελληνικό τραγούδι «Alcohol is Free» με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη και τους Koza Mostra.

Στον αποψινό, δεύτερο ημιτελικό, η Ελλάδα προκρίθηκε τελευταία στη σειρά, κάτι που ενέτεινε την αγωνία. Τέλος καλό, όλα καλά κι έτσι το ελληνικό τραγούδι θα βρεθεί στη λίστα του τελικού του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovison.

Οι Koza Mostra και ο Αγάθων Ιακωβίδης θα ερμηνεύσουν το «Alcohol is Free», σε μουσική Ηλία Κόζα και στίχους Στάθη Παχίδη και Ηλία Κόζα.

Οι άλλες χώρες που προκρίθηκαν στον δεύτερο ημιτελικό είναι οι εξής: Ουγγαρία, Νορβηγία, Ρουμανία, Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Μάλτα, Φινλανδία και Ισλανδία.

Στον τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά – ενώ οι υπόλοιπες έξι, δηλαδή οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο) και η διοργανώτρια Σουηδία, θα συμμετάσχουν απευθείας στον τελικό. Η σειρά εμφάνισης στον τελικό θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές αύριο Παρασκευή.

Στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης αποκλείστηκε η Κύπρος, την οποία εκπροσώπησε η Δέσποινα Ολυμπίου με την μπαλάντα «Αν με θυμάσαι».

Οι χώρες που προκρίθηκαν στον πρώτο ημιτελικό είναι οι εξής: Μολδαβία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Εσθονία, Λευκορωσία, Δανία, Ρωσία, Βέλγιο, Ουκρανία και Ολλανδία.

Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments