ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 19 Ιουνίου 2013
  • Views194

Προανακριτικό υλικό το οποίο συγκεντρώθηκε από την ΕΛΑΣ, για παραποίηση του εθνικού συμβόλου στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σε έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρεται: ”στις 17.05.2013, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων διαπιστώθηκε στο μπαλκόνι του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος “Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή”, επί της Λ. Μεσογείων, αναρτημένη σε κοντάρι η πρώτη σημαία του Ελληνικού Κράτους, χρώματος μπλε με λευκό σταυρό, που στο μέσο αυτής απεικονίζετο το σύμβολο του ανωτέρω πολιτικού κόμματος, ήτοι μαίανδρος, πλαισιωμένος από δύο δάφνες μαύρου χρώματος”.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός είχε ζητήσει να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση, ώστε να αποκατασταθεί το εθνικό σύμβολο, δεδομένου – όπως επισήμαινε – ότι πρόκειται για επίσημα γραφεία ενός κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή.

”Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του Κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 2 ετών”, του είχε απαντήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Πάντως, ο ίδιος προσέθετε πως ”οι δικαστικές αρχές ασκούν το έργο τους με ανεξαρτησία και είναι αποκλειστικά αρμόδιες για την εκτίμηση των πληροφοριών και στοιχείων που περιέρχονται σε γνώση τους και την τυχόν αξιοποίησή τους για την έναρξη και εξέλιξη μιας ποινικής υπόθεσης”, αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments