ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 13 Φεβρουαρίου 2013
  • Views110

Κλειστό για μια ολόκληρη εβδομάδα θα παραμείνει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μετά από σχετική απόφαση της διοίκησης, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην καθυστερημένη έκδοση του ΦΕΚ με το νέο Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου.
Όσο δεν προχωράει η διαδικασία το Δημοκρίτειο δεν μπορεί να προχωρήσει στην έγκριση του προϋπολογισμού του και ως εκ τούτου στη εκτέλεση οποιαδήποτε δαπάνης για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου.
Το γραφειοκρατικό κώλυμα αυτό που έχει ανακύψει δεν επιτρέπει στο ΔΠΘ να ξοδέψει χρήματα για την κάλυψη των αναγκών του, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται για ακόμη μια φορά στη θέρμανση τόσο των αιθουσών διδασκαλίας όσο και των φοιτητικών εστιών.

Ως τον ισχυρότερο βραχίονα της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας, χαρακτήρισε τα στελέχη και το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στις έδρες της 12ης και της 16ης Μεραρχίας Πεζικού στον Έβρο.

Όπως τόνισε, στόχος της περιοδείας είναι να ενημερωθεί και να ανταλλάξει απόψεις με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατεύσιμους που υπηρετούν στην περιοχή.

Το θέμα της ΣΕΚΑΠ και της αγοραπωλησίας της, παραμένει στάσιμο τις τελευταίες μέρες.
Στο παιχνίδι, ως γνωστόν, βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες και ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, που φέρεται να έχει καταθέσει δεσμευτική προσφορά, αν και εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας και, προφανώς, ανταγωνίζεται ισότιμα τον τουρκικό όμιλο SEΒΑ, το μόνο που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά στο στάδιο του δεύτερου διαγωνισμού.
Καμία συμφωνία δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής, άγνωστο παραμένει σε ποιο βαθμό έχει προχωρήσει η αξιολόγηση, αν ο ομογενής επιχειρηματίας επιμείνει μέχρι τέλους και αν έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της εταιρίας, που είχε ζητήσει. Απέναντί του βρίσκεται ο τουρκικός όμιλος που συνεργάζεται με την ελληνική εταιρία τροφίμων ΕΛΓΕΚΑ.

Από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ξάνθης έγινε γνωστό ότι την Τετάρτη, όπως είχε προαναγγελθεί θα ξεκινήσει η πληρωμή των Προνοιακών Επιδομάτων. Ως γνωστό, τα σχετικά στοιχεία έχουν υποβληθεί έγκαιρα και αρκετά νωρίς από την τοπική Διεύθυνση αλλά η καθυστέρηση οφείλεται στο Υπουργείο, όπου ολοκληρώνεται η συγκέντρωση των στοιχείων από όλη τη χώρα, πριν προχωρήσει η καταβολή των επιδομάτων.
Στην Ξάνθη θα δοθούν 1,3 εκατ. ευρώ και αφορούν σε 2.400 δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων, δηλαδή κατά μέσο όρο, 540 ευρώ ανά δικαιούχο στο δίμηνο.
Την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της παρουσίασης του 1ου ΕλληνοΡωσικού Επιχειρηματικού Forum ΕΡΜΗΣ που θα διεξαχθεί στις 16 & 17 Μαΐου 2013 στη Θεσσαλονίκη. Τα μέλη που παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πλήρως για τις δυνατότητες εξαγωγών και συνεργασιών που θα έχουν με Ρώσους επιχειρηματίες κατά την διεξαγωγή του Forum.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments