ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 26 Ιουλίου 2013
  • Views233

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο επιχειρηματίας Β. Ρέστης θεωρήθηκε ύποπτος φυγής αλλά και τέλεσης νέων αδικημάτων και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Είχε προηγηθεί η περίπου τρίωρη απολογία του, σχετικά με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ο κ. Ρέστης αρνήθηκε τις κατηγόριες σε βάρος του, ενώ επέστρεψε τα 5,8 εκατομμύρια ευρώ για τα οποία κατηγορείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εφοπλιστής δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων από την ανακρίτρια τόσο για την επίμαχη υπόθεση όσο και για άλλες όπως για αυτήν των ανακριβών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και κάποιων προστίμων που είχαν επιβληθεί σε εταιρεία του.

Ο εφοπλιστής φέρεται να έδωσε λεπτομερείς απαντήσεις για όλα ενώ στο υπόμνημα που κατέθεσε προσκόμισε, σύμφωνα με την υπεράσπιση του, έγγραφα και παραστατικά που ενισχύουν τους ισχυρισμούς του.

Τα χρήματα κατατέθηκαν στον ειδικό εκκαθαριστή της τράπεζας της οποίας μέχρι πρότινος ήταν μεγαλομέτοχος.

Σύμφωνα με το συνήγορό του Β. Ρέστη, Πέτρο Μάχα, ο εφοπλιστής τονίζει ότι ουδέποτε ιδιοποιήθηκε το επίμαχο ποσό πλην όμως το κατέθεσε για λόγους ηθικής τάξης, εκφράζοντας την επιφύλαξή του να το διεκδικήσει από τον πραγματικό δανειολήπτη. Όπως ανέφερε ο κ. Μάχας το συνολικό ποσό που κατέβαλε ο εντολέας του έφθασε με τους τόκους και τα έξοδα στα περίπου 6,2 εκατομμύρια ευρώ.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments