ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 19 Μαρτίου 2013
  • Views599

Αναχώρησε την Κυριακή για τη Ρώμη, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνοδευόμενος από τον άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου μεγάλο λογοθέτη κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο, προκειμένου να παραστεί αύριο στην «ενθρόνιση» του νέου Πάπα Φραγκίσκου’.

Στο πατριαρχικό αεροπλάνο με το οποίο ταξίδεψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Ρώμη φιλοξενήθηκε και ο αρχιεπίσκοπος κ. Aram Ateşyan, γεν. επίτροπος του Αρμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, που μεταβαίνει στη Ρώμη για τον ίδιο σκοπό.

Ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα στο Φανάρι σημειώνει ότι στην Ρώμη θα προστεθούν στην πατριαρχική αντιπροσωπεία οι Μητροπολίτες Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος, Περγάμου κ. Ιωάννης και Μπουένος Αϊρες κ. Ταράσιος.

Εκκλησιαστικές πηγές επισημαίνουν ότι πρόκειται για την πρώτη φορά μετά το σχίσμα ανάμεσα στην Ρώμη και την Κωνσταντινούπολη, που Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραστεί ενθρόνιση του Πάπα Ρώμης.

Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, o Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στην αυριανή τελετή ενθρόνισής του.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments