• Views133

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=NdjDrv1gK5I[/tube]

Επίσκεψη στη Θράκη θα πραγματοποιήσει η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013.Το πρόγραμμα της επίσκεψης θα είναι το εξής:10:00 πμ: Συνάντηση στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τη Διανομαρχιακή Επιτροπή και τους μαζικούς φορείς που αγωνίζονται ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού.11:30 πμ: Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Ξενοδοχείο «ΑΘΗΝΑ»12:30 πμ: Επίσκεψη και συζήτηση, στον οικισμό του Κομάρου, με τους κατοίκους των χωριών της περιοχής.13:30 πμ: Συνάντηση στο Δημαρχείο Σαπών με το δήμαρχο και άλλους φορείς.18:00 πμ: Συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τον Περιφερειάρχη και τους μαζικούς φορείς της Ροδόπης που αγωνίζονται ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος REPORT για την προστασία του δάσους στην οροσειρά της Ροδόπης στη διασυνοριακή περιοχή, παρουσιάστηκαν το πρωί της Πέμπτης, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Στην εκδήλωση, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ Κώστας Χουβαρδάς, παρουσίασε τα αποτελέσματα του προγράμματος, τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, για την προστασία και πρόληψη των πυρκαγιών στα δάση της Ροδόπης. Περιληπτικά, μέσω αξιοποίησης σύγχρονων τεχνολογιών όπως οι αισθητήρες και η δορυφορική παρακολούθηση, δημιουργήθηκαν μεταξύ άλλων στην ελληνική περιοχή ένα κέντρο και 5 σταθμοί παρατήρησης μετεωρολογικών δεδομένων για την καθημερινή εκτίμηση του κινδύνου πυρκαγιάς, αγορές οχημάτων και συστήματα επικοινωνίας. Οι σταθμοί είναι τηλεχειριζόμενοι ενώ για την εκτίμηση κινδύνου καταρτίζονται καθημερινοί πληροφοριακοί πίνακες.

Το θέμα του κανονισμού του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού και της ασφάλειας κυριάρχησε στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης. Η ηγεσία του Κέντρου Πολιτισμού έθεσε το θέμα της συνεργασίας της ομάδας περιφρούρησης με τον Ερυθρό Σταυρό, τη Security ή τις αρχές για τον εντοπισμό κρουσμάτων βίας και μέθης, ώστε να απομακρύνονται από το χώρο της Παρέλασης. Στη συζήτηση προέκυψε ότι οι Σύλλογοι αντιδρούν στον Κανονισμό και δεν συμφωνούν με κάποια σημεία. Μάλιστα, αναφέρθηκε ότι τη Δευτέρα είχε προηγηθεί άτυπη συνεδρίαση 15 Συλλόγων που είχαν αποφασίσει να μην δεχτούν τον κανονισμό, με κάποιους συμμετέχοντες να λένε ότι δεν ακούγονται στην Οργανωτική όσα λέγονται στην άτυπη συνάντηση. Πάντως από την πλευρά του Δήμου ακούστηκε ότι ο κανονισμός έχει συζητηθεί σε 3 διαδοχικές Επιτροπές και πρέπει να ψηφιστεί.

Στη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης προχωρούν οι μέτοχοι της Αναπτυξιακής Ξάνθης για την ερχόμενη Δευτέρα, στις 11 το πρωί. Όπως είναι γνωστό, η εταιρία τον τελευταίο χρόνο παραμένει νεκρή αλλά δεν έχει εκκαθαριστεί παρά την απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσηςμ, αφού το σχετικό πρακτικό δεν είχε υπογραφεί από τους μικρομετόχους, ΕΑΣ Ξάνθης και Επιμελητήριο. Καθώς η εταιρία συνεχίζει να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους διοικούντες που δεν έχουν απαλλαγεί καθώς και στις Διοικήσεις των τελευταίων 10 ετών, η κατάσταση θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, στην οδό Σκρα. Σε σχέση με τις προηγούμενες Γ.Σ., έχει μεσολαβήσει η αλλαγή της εκπροσώπησης του Δήμου Ξάνθης, με το Δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη να υποκαθιστά τον Απόστολο Αγκόρτζα – μετά την αποπομπή του από το συνδυασμό της πλειοψηφίας του Δήμου- ενώ υπάρχει ένα ορατό ενδεχόμενο η συζήτηση να μην περιοριστεί στον τρόπο λύσης αλλά στην αναζήτηση διεξόδου ή ακόμη και μεταβίβασης μετοχών.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments