ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 10 Φεβρουαρίου 2013
  • Views231
Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τις φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν μετά την προσαγωγή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Βέροιας, δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, όπως εκείνες που δημοσιεύτηκαν στις 2 Φεβρουαρίου.
Ο 24χρονος Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης

Οι φωτογραφίες των συλληφθέντων από κινητό τηλέφωνο και φωτογραφική μηχανή, καθώς και από υλικό βίντεο, συνοδεύονται από τα μεταδεδομένα τους, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τις ώρες λήψης και αποθήκευσης. Σύμφωνα με την αστυνομία, η σύλληψη των τεσσάρων «έλαβε χώρα περί την 12:50 ώρα περίπου στην οδό Τρύφωνος στο κέντρο της Βέροιας. Οι δράστες προσήχθησαν στη Διεύθυνση περί την 13:00-13:05. Φωτογραφήθηκαν ατύπως με κινητό τηλέφωνο περί την 13:11-13:14 ώρα και με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Υπηρεσίας περί την 13:30».

Από την σύλληψη του Νίκου Ρωμανού

Το μεσημέρι η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτέλεσμα της διοικητικής έρευνας  που διενεργήθηκε για την κακοποίηση των τεσσάρων συλληφθέντων. Όπως δήλωσε ο διοικητής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Παναγιώτης Στάθης, οι τραυματισμοί προέκυψαν από συμπλοκή των τεσσάρων με άνδρες της Αστυνομίας, κατά τη σύλληψή τους.

Των ανακοινώσεων ακολούθησε πολιτική κόντρα,  με τον ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει ότι το πόρισμα της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. «δημιουργεί ερωτήματα αντί να δίνει απαντήσεις» και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει λόγο για «πολιτικό τυχοδιωκτισμό και απρέπεια της αντιπολίτευσης».

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης απάντησε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «σε μία ακόμα επίδειξη αμετροέπειας, επιμένει να θεωρεί με το ζόρι ‘βασανιστές’ τους Έλληνες αστυνομικούς και να μην έχει το κουράγιο να παραδεχθεί τουλάχιστον το λάθος του, να εξάγει συμπεράσματα πριν την διεξαγωγή έρευνας, τα ευρήματα της οποίας τον διέψευσαν.»

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments