ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 27 Φεβρουαρίου 2013
  • Views272

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=OTrQBlOR6L0[/tube]

Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ήρθε το θέμα της επένδυσης των Χρυσωρυχείων στην Θράκη.
Όχι ως ερώτηση κάποιου βουλευτή, αλλά στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τα προβλήματα των αγροτών, έπειτα από πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα.
Στην δευτερολογία του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για τις επενδύσεις που θέλει να κάνει η κυβέρνηση με ξένες εταιρίες αναφέρθηκε στα Χρυσωρυχεία, κάνοντας μνεία μάλιστα στον Υπουργό Εσωτερικών και βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, καθώς και στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.

Την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός θα ακούσει τις τοπικές κοινωνίες, όχι μόνο τα επενδυτικά ξένα συμφέροντα, που από πίσω τους φέρνουν την καταστροφική απειλή στην περιοχή με την διάλυση κάθε άλλου είδους δραστηριότητας, εξέφρασε σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ σε συζήτηση για την επικείμενη αδειοδότηση των Χρυσωρυχείων στην Θράκη.

Το Συμβούλιο ζήτησε να σταλεί δυναμικό μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, καθώς σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές φαίνονται τα χαρακτηριστικά των κοινωνιών και των πολιτών, που έχουν το ένστικτο της αγάπης του τόπου.

«H Περιφέρεια δεν αποτελεί την ανακύκλωση της κεντρικής πολιτικής σκηνής, και από την αρχή είπε με ομοθυμία και ομοφωνία ότι προσδιορίζουν την τύχη της ζωής τους, και η επένδυση αυτή δε χωρά στην ΑΜ-Θ», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, οι οποίοι αντιτίθεντο στην συγχώνευση του με αυτό της Αλεξανδρούπολης.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από το σώμα, την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης των δίκαιων αιτημάτων τους.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Σταύρος Στάθης, τόνισε πως «το συγκεκριμένο θέμα το αναδεικνύουμε εδώ και πολλούς μήνες, αλλά κανείς δεν ακούει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο βόρειος Έβρος με την κατάργηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments