• Views198

Στηρίζει τον Μανιτάκη και το σχέδιό του η ΔΗΜΑΡ

Στην υπεράσπιση του σχεδίου Μανιτάκη για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, επιμένει η Αγίου Κωνσταντίνου, εκτιμώντας πως μπορεί να «δουλέψει» και να παράγει αποτελέσματα, ικανά να καλύψουν τις ανειλημμένες υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές της.  Αργά χθες το βράδυ μάλιστα, στελέχη πολύ κοντά στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, διαβεβαίωναν ότι η κυβέρνηση προχωρά με το σχέδιο Μανιτάκη, παρά τα όσα προηγήθηκαν το Σαββατοκύριακο στις επαφές της κυβέρνησης με την τρόικα.

Σαμαράς – τρόικα με τον «μπαμπούλα» της πολιτικής αστάθειας

Σε ένα απίστευτο ενδοκυβερνητικό θρίλερ εξελίσσεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα καθώς ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των δανειστών φαίνεται πως έσπευσε να ξεκαθαρίσει πολλά από τα ανοιχτά μέτωπα αφήνοντας όμως τις ειδήσεις να βγουν από τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και όχι από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας ήδη συμφωνήσει με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη για το θέμα των νέων μέτρων, ξεκαθάρισε στους εκπροσώπους της τριμερούς πως δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει από τη βουλή ούτε η παραμικρή περικοπή με τη μορφή νέων μέτρων ανεξάρτητα από το εάν η τρόικα έχει «ανακαλύψει» δημοσιονομικό κενό ύψους περίπου 2,7 δισ. ευρώ.

 

Ο κύβος ερρίφθη για τις τράπεζες

Με την απόφαση να μην προχωρήσει το deal της Εθνικής με την Eurobank και οι δυο τράπεζες να προβούν σε ξεχωριστές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για την ανακεφαλεαιοποίηση τους ολοκληρώθηκε η χθεσινή σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικα, Πόουλ Τομσεν από το ΔΝΤ, Ματίας Μορς από την Κομισιόν και Κλάους Μαζούχ από την ΕΚΤ.
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος και η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), Αναστασία Σακελλαρίου αποφασίστηκε ότι θα προχωρήσει κανονικά η ανακεφαλαιοποιηση των τεσσάρων πλέον συστημικών τραπεζών (Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Εurobank) και ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου.

 

Στο Μαξίμου ο Στουρνάρας – Νέα συνάντηση με την τρόικα την Τρίτη

Για αύριο, Τρίτη, στις 4:00 το απόγευμα μεταφέρθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα με την τρόικα.    Στόχος της κυβέρνησης είναι τα εκκρεμή θέματα να οριστικοποιηθούν πριν από το απόγευμα της Πέμπτης οπότε ο κ. Σουρνάρας και οι κ.κ. Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) θα μεταβούν στο Δουβλίνο για τη συνεδρίαση του άτυπου Eurogroup. Σε εκκρεμότητα παραμένουν τα θέματα που αφορούν στην κινητικότητα και τις αποχωρήσεις στο Δημόσιο, τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα αντικαταστήσει το «χαράτσι», τη ρύθμιση για την αποπληρωμή των οφειλών προς το Δημόσιο, ζητήματα σχετικά με το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2013 -2014, αλλά και η ρύθμιση για τα δάνεια υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

 

 

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments