ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 20 Δεκεμβρίου 2012
  • Views143

“Φόβος και τρόμος” για τους καταστηματάρχες της Καβάλας είχε γίνει σπείρα 5 ημεδαπών, η οποία είχε διαπράξει 14 διαρρήξεις σε καταστήματα της Καβάλας, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει ένα ακόμα κατάστημα της πόλης μας.

Σύμφωνα και με το δελτίο τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών και εργαστηριακών ερευνών, προέκυψαν τα στοιχεία πέντε (5) ημεδαπών, ηλικίας 25, 22, 17, 16 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι ο 25χρονος, ενεργώντας είτε μόνος του, είτε από κοινού με κάποιους από τους παραπάνω δράστες, κατά το χρονικό διάστημα 15-10-2011 έως 14-12-2012, διέρρηξαν, τις νυχτερινές κυρίως ώρες, δεκατρία (13) καταστήματα και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλο ένα, στην πόλη της Καβάλας, ενώ μία διάρρηξη πραγματοποίησε μόνος του ο 17χρονος.

Κατά τις διαρρήξεις, αφαίρεσαν συνολικά από τα καταστήματα:

– Τρεις (3) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές

– Το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ περίπου

– Επτά (7) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών

– Ένα (1) βάζο

– Διάφορα έγγραφα

Σημειώνεται ότι ο 25χρονος και ο 17χρονος, είχαν συλληφθεί την 15-12-2012, στην Καβάλα, στα πλαίσια του αυτοφώρου, για μία από τις διαρρήξεις και την κλοπή μίας δίκυκλης μοτοσικλέτας, η οποία εντοπίσθηκε στο σπίτι του 25χρονου, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Επίσης, ο 25χρονος τελεί ήδη υπό κράτηση για τις παραπάνω πράξεις, ενώ όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει ξανά κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Οι υπόλοιποι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας για τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments