ΔΡΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 24 Μαρτίου 2012
  • Views1209

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=gnMcT1GkbOw[/tube]

Στην τελική ευθεία μπαίνει η κατασκευή του νέου δρόμου που θα συνδέει την Καβάλα με τη Δράμα , καθώς σήμερα, Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Μαρτίου στο Διοικητήριο Δράμας σύσκεψη κατά την οποία παρουσιάστηκε η αναγνωριστική μελέτη του αυτοκινητοδρόμου Δράμας-Καβάλας από στελέχη της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ». Με την αναγνωριστική αυτή μελέτη σηματοδοτείται η έναρξη υλοποίησης της δέσμευσης που ανέλαβε η Περιφέρεια για άρση της οδικής απομόνωσης της Δράμας, μετά την ένταξη στο ΕΣΠΑ πιστώσεων ύψους 6 εκατομμυρίων Ευρώ για τη σύνταξη σχετικής μελέτης (για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου θα δαπανηθούν συνολικά 150 εκατ.ευρώ).

Το οδικό τμήμα «Δράμα–Καβάλα»,προβλέπεται να μελετηθεί ως νέα χάραξη, δυτικά της υφιστάμενης Εθνικής οδού Δράμα –Καβάλας, με διατομή κλειστού αυτοκινητοδρόμου, με δύο ανεξάρτητους κλάδους κυκλοφορίας, διαχωριζόμενους με αμφίπλευρο στηθαίο τύπου New Jersey, συνολικού πλάτους ασφαλτικού 17μ. Το συνολικό μήκος της οδού ανέρχεται στα 30χλμ. περίπου και προβλέπονται συνολικά τέσσερις Ανισόπεδοι Κόμβοι, δύο (2) στο τμήμα “Δράμα-Άγιος Αθανάσιος” και δύο (2) στο υπόλοιπο τμήμα, από τους οποίους ο ένας στην περιοχή των Κρηνίδων και ο τελευταίος στο σημείο συμβολής του οδικού άξονα με τον Αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας οδού.

Στην παρουσίαση, στην οποία ήταν παρών και ο Αντιπρόεδρος της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ», κ. Τσακλίδης, παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, κ. Γιαννακίδης, οι Βουλευτές του Νομού Δράμας, κ.κ. Αηδόνης και Κεφαλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Ξανθόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Γρανάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κ. Καραλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Τουρισμού της ΠΑΜ-Θ, κ. Παπακοσμάς, οι Δήμαρχοι Προσοτσάνης, Δοξάτου, Παρανεστίου, κ.κ. Λύσσελης, Χατζηλαζάρου και Καγιάογλου, ο Γ.Γ. του Δήμου Δράμας, κ. Μουρατίδης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Δράμας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Δράμας του ΤΕΕ-ΑΜ, κ. Κυριαζίδης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το έργο αναμένεται, σύμφωνα και με την αναγνωριστική μελέτη, να ολοκληρωθεί το 2015, ενώ ήδη τέθηκε ως στόχος η ένταξη και η έναρξη υλοποίησης του τμήματος Δράμας – Αγίου Αθανασίου μεταξύ του τέλους του 2013 και των πρώτων μηνών του 2014.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments