ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 03 Απριλίου 2013
  • Views345

Πραγματοποιήθηκε στις 28/3/2013, στη Θεσσαλονίκη, συνάντηση εργασίας του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργου Παυλίδη, στην οποία συμμετείχε και ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Ζαγναφέρης με τον Πρόεδρο και στελέχη της Εγνατίας Οδού ΑΕ, προκειμένου να υπάρξει επαρκής ενημέρωση της παράταξης μας για τα θέματα του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας, για την πορεία των κατασκευών που υλοποιεί και των μελετών που εκπονεί στην Περιφέρεια μας.

Συζητήθηκαν η εξέλιξη, τα προβλήματα και ο πιθανός χρόνος υλοποίησης, κυρίως, για τα εξής:

 I. Τα υπό εξέλιξη έργα-κατασκευές:

1. Μάνδρα Ψαθάδες και Αρδάνιο- Μάνδρα του καθέτου άξονα Αλεξανδρούπολη- Ορμένιο.

2. Η κατάσταση στο παλαιό εθνικό Δρόμο προς τον βόρειο Έβρο.

4. Το έργο του καθέτου άξονα Κομοτηνή- Νυμφαία- Μάκαζα.

5. Το έργο του κόμβου της ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

 Ι I. Η κακή κατάσταση στην Εγνατία οδό και το θέμα των διοδίων.

 ΙΙΙ. Οι εκπονούμενες μελέτες :

1. Του καθέτου άξονα Ξάνθη -Δημάριο -Σύνορα και το θέμα της διέλευσής της εντός της πόλεως Ξάνθης.

2. Του αυτοκινητοδρόμου Καβάλα -Δράμα.

3. Της Περιφερειακής οδού Καβάλας.

Ευχαριστούμε την Διοίκηση και τα στελέχη της Εγνατίας οδού ΑΕ για την ενημέρωση, την συνολική τεχνική συμβολή τους αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλουν για την συμπλήρωση των υποδομών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Πρόεδρο κ. Σαββαίδη και τον Δ/ντα σύμβουλο κ. Μ.Κελαιδάκη. Επιτέλους έχουμε συνολική και πραγματική εικόνα για το σύνολο των έργων.

Μετά την συνάντηση ο Γιώργος Παυλίδης, σχολίασε:

«Πέραν των ευχαριστιών μας στους παράγοντες της Εγνατίας Οδού, σε ότι αφορά την διοίκηση της περιφέρειάς μας και τον κ. Γιαννακίδη, επισημαίνουμε ότι όλα τα μεγάλα έργα στην Περιφέρειά μας τα ανέλαβε η Εγνατία οδός. Η Περιφέρεια υπεισήλθε σε ρόλο παρατηρητή και επιλεκτικά (a la carte) επιχειρεί να οικειοποιηθεί επικοινωνιακά ότι υλοποιείται.

Ø Στην συνάντηση θέσαμε το θέμα της ανάγκης άμεσης συντήρησης του οδοστρώματος της Εγνατίας, που ειδικά στο Τμήμα από το ύψος της Αλεξανδρούπολης έως τους Κήπους είναι επικίνδυνο σε πολλά του σημεία. Επισημάναμε ότι λόγω των διοδίων, σημερινών και όσων δυσβάχτακτων αναμένονται, και της εκτροπής της διέλευσης των μεγάλων οχημάτων, στους ένθεν και ένθεν αυτής εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους, που διασχίζουν δεκάδες οικισμούς, δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για τους κατοίκους, αφού η κατάσταση επαναφέρεται στο προ της Εγνατίας κυκλοφοριακό παρελθόν. Δυστυχώς, η αρμόδια Περιφέρεια μας, δεν προχώρησε έως τώρα, στις αναγκαίες ρυθμίσεις της κυκλοφορίας για την ασφάλεια των κατοίκων

Ø Πληροφορηθήκαμε, επίσης, ότι το ήδη ταλαιπωρημένο έργα Μάνδρα-Ψαθάδες, όπως και Αρδάνιο- Μάνδρα θα απαιτήσουν μεγάλο διάστημα έως την ολοκλήρωσή τους. Την ίδια στιγμή η Περιφέρεια, από λόγους αδιαφορίας, αφήνει σε οικτρή κατάσταση, διάτρητο, ασυντήρητο τον χρησιμοποιούμενο παλαιό εθνικό δρόμο, απ΄ όπου η διέλευση είναι πλέον επικίνδυνη για τους δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας του βορείου Έβρου. Τους καλούμε, αντί για δηλώσεις ανευθυνότητας, να επισκευάσουν άμεσα το οδόστρωμα, όπως οφείλουν!

Ø Ο αυτοκινητόδρομος δρόμος Καβάλας-Δράμας, δυστυχώς, βρίσκεται σε επίπεδο αναγνωριστικής μελέτης και, εάν ακόμη εξευρεθούν οι αγνώστου ύψους πόροι, μέχρις ότου ανατραπεί η απομόνωση του νομού Δράμας θα περάσουν χρόνια!!

Ø Ο κάθετος άξονας Ξάνθης-Δημαρίου-Βουλγαρίας, με προϋπολογισμό μελέτης 8,3 εκατομμύρια ευρώ, προβλέπεται στενός, με προδιαγραφές ταχύτητας μόλις 60 χ/ω!! Εκτιμούμε ότι θα περατωθεί, εάν βρεθούν οι πόροι ύψους 100 εκ. ευρώ, περί το 2020!Ο δρόμος αυτός θα καταλήγει στην καρδιά της πόλης Ξάνθη, χωρίς καμιά πρόβλεψη παράκαμψης της.

Ø Για τον κάθετο άξονα των πολλών στοιχημάτων του κ. Γιαννακίδη Κομοτηνή- Νυμφαία- Μάκαζα, η περιφέρεια δεν κάνει τις πρέπουσες κινήσεις, με αποτέλεσμα να καθυστερεί ανεπίτρεπτα η μερική έστω ολοκλήρωσή του.

Ø Ο δρόμος Αμφίπολης Δράμας είναι ώριμος στο τμήμα των Σερρών, της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αντίθετα στο τμήμα εντός του νομού Δράμας, υπολείπονται μελέτες για την ολοκλήρωση της ετοιμότητας, η περιφέρειά μας δεν κάνει ότι οφείλει, αφού παραμένουν όπως ήταν προ 3ετίας!

 Βεβαιώνεται περίτρανα ότι, τρία(3) χρόνια με διοίκηση Γιαννακίδη, παρά τις ηχηρές συνεχείς διαβεβαιώσεις,, όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα είναι στάσιμα, εκεί που ήταν όταν ανέλαβαν την διοίκηση, ενώ η ανέξοδη υποσχεσεολογία περισσεύει.

Δεν δουλεύουν, δεν προσπαθούν όσο πρέπει. Η περιφέρεια έχει αφεθεί στην τύχη της. Όπου δεν έχουμε κατρακύλα, τα πράγματα πηγαίνουν αργά ή παραμένουν στάσιμα! Την ανεπάρκεια,, την ανικανότητα παραγωγής αποτελέσματος και την προχειρότητα της σημερινής διοίκησης την πληρώνει η δοκιμαζόμενη πολλαπλά, από φτώχεια ανεργία και υποανάπτυξη, κοινωνία της περιφέρειας μας.

Επιτέλους ας εργασθούν για να προχωρήσει η περιφέρεια».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

(Σημ.: Την ίδια ανέξοδη υποσχεσεολογία ακούσαμε και πάλι χθες από τον κ. Γιαννακίδη και για τα Τενάγη Φιλίππων : Θα εντάξουν μελέτη, θα γίνει μελέτη, θα το εντάξουν στην επόμενο ΕΣΠΑ(!!!) ..Τόσα χρόνια τι κάνατε; Που θα είστε στο επόμενο ΕΣΠΑ;Μην μας εμπαίζετε..)

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments