ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 22 Μαρτίου 2013
  • Views142

Στην τράπεζα Πειραιώς περνούν τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών «Κύπρου» και «Λαϊκή» στην Ελλάδα. Η απόφαση αυτή ελήφθη από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και θα ανακοινωθεί επισήμως όταν εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πολιτική συμφωνία να περάσουν σε ελληνική τράπεζα τα δίκτυα των υποκαταστημάτων της «Κύπρου» και της «Λαϊκής» επισημοποιήθηκε χθες μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη.

Η επιβεβαίωση της απορρόφησης των υποκαταστημάτων των τραπεζών «Κύπρου» και «Λαϊκή» από ελληνική τράπεζα ήρθε το μεσημέρι της Παρασκευής από το υπουργείο Οικονομικών που διαβεβαίωσε ότι οι καταθέσεις των πολιτών σε κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα είναι εξασφαλισμένες.
«Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα. Εργαζόμαστε νυχθημερόν τόσο για την απόλυτη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο και για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για την οικονομία της Κύπρου και των πολιτών της», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments