ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 19 Ιουνίου 2013
  • Views153

Στην κόψη του ξυραφιού κινείται η κυβερνητική συνοχή καθώς τα επιτελεία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν μπόρεσαν να βρουν κοινή πρόταση με βάση την οποία θα συζητήσουν στη σημερινή, κρίσιμη σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και προσέρχονται στη σύσκεψη ζητώντας την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Οι κυβερνητικοί εταίροι συναντήθηκαν λίγες ώρες πριν το ραντεβού των τριών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξερχόμενος είπε ότι υπήρξε μία συνεννόηση με τον ομόλογό του της ΔΗΜΑΡ με αφορμή την επικείμενη σύσκεψη. Από την πλευρά του ο Φ. Κουβέλης ανέφερε ότι «απλά ανταλλάξαμε απόψεις για το εάν θα μπορέσει να υπάρξει συμφωνία στο Μέγαρο Μαξίμου».

Σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να βρεθεί κοινός τόπος, το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το κλίμα στα επιτελεία των κομμάτων είναι τεταμένο, ωστόσο, οι βουλευτές και των τριών κομμάτων τάσσονται κατά των εκλογών.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά τις τελευταίες ώρες και όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι οδεύουμε ολοταχώς προς εκλογική αναμέτρηση ένα μόλις χρόνο μετά τις τελευταίες εκλογές.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments