• Views201

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=s9BRSwhlHdM[/tube]

Για 2η φορά μέσα σε ένα μήνα, ο πρόεδρος του κινήματος “Δημιουργία, Ξανά!” Θάνος Τζήμερος επισκέφτηκε την Καβάλα, στα πλαίσια προεκλογικής εκστρατείας (ασχέτως, βέβαια, αν η η συγκεκριμένη είναι η δεύτερη εκστρατεία στην σειρά.)

Ο κ. Τζήμερος, όντας πλέον επικεφαλής της συμμαχίας της παράταξής του με την “Δράση” του Στέφανου Μάνου, βρέθηκε χθες το πρωί στο επιμελητήριο Καβάλας, όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Άγγελο Τσατσούλη αλλά και την Διοικούσα Επιτροπή του επιμελητηρίου. Στην διάρκεια της συνάντησης αυτής συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που αφορούν κυρίως την τοπική αγορά.

Το ίδιο βράδυ ο κ. Τζήμερος μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση των μελών του κινήματος στην αίθουσα “Φίλιππος” του ξενοδοχείου “Galaxy”, αναπτύσσοντας τις θέσεις του κόμματός του. Στην συγκέντρωση αυτή παρευρέθηκαν πολλά μέλη του κόμματος αλλά και απλοί πολίτες που θέλησαν να ακούσουν τις θέσεις του κ. Τζήμερου, όπως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης και ο δικηγόρος και παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Καβάλας Ιωάννης Μούτλιας.

Την αρχή έκανε η υποψήφια βουλευτής της “Δημιουργίας, Ξανά!” στον νομό Καβάλας Φίφη Παπαδημητρίου-Κιτσικοπούλου, η οποία ευχαρίστησε τους Καβαλιώτες για την υποστήριξη προς το πρόσωπό της στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο κ. Τζήμερος, ο οποίος εξέφρασε, αρχικά, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ένα κόμμα με ελάχιστη προβολή από τα ΜΜΕ έλαβε, στις εκλογές, ποσοστό 2,15%, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι δόθηκε, στην Ευρώπη, το μήνυμα ότι οι Έλληνες δεν είναι ένας λαός “που καίει και σπάει ότι βρίσκει μπροστά του, αλλά ένας λαός που θέλει να ζήσει σε ένα καλύτερο κράτος, να δημιουργήσει ξανά από το 0.”

Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση Παπαδήμου ότι, παρόλο που ήταν μια κυβέρνηση με τεράστια κοινοβουλευτική πλειοψηφία και διέθετε έναν πρωθυπουργό με διεθνές κύρος, δεν έκανε απολύτως τίποτα, αφού τα μέλη της κυβέρνησης υπονόμευαν το ένα το άλλο και δεν ήξεραν αν βρίσκονταν στην συμπολίτευση ή στην αντιπολίτευση.

Αμέσως μετά ο κ. Τζήμερος αναρωτήθηκε για ποιο λόγο οδηγήθηκε η χώρα σε εκλογές, από την στιγμή που τα 2 μεγάλα κόμματα έβλεπαν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ενώ κατηγόρησε όλα τα κόμματα που μπήκαν στην Βουλή ότι δεν κατάφεραν να συνεργαστούν για την δημιουργία κυβέρνησης εξαιτίας κομματικών συμφερόντων, αγνοώντας την βούληση και το μήνυμα του λαού, ο οποίος (σύμφωνα και με τον ίδιο) επιθυμεί την διακυβέρνηση της χώρας για την προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Τζήμερος για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι ενώ ζητούσε και επέμενε στην εφαρμογή της απλής αναλογικής για την εξαγωγή των εκλογικών αποτελεσμάτων, άλλαξε την ονομασία του και το καταστατικό του με σκοπό να μπορέσει να λάβει τις 50 επιπλέον έδρες που προβλέπει ο εκλογικός νόμος Παυλόπουλου, ενώ ταυτόχρονα -αν και καταψήφισε, πριν τις εκλογές, την ρύθμιση για την έκτακτη κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων- δέχτηκε την χρηματοδότηση αυτή.

Εν συνεχεία, ο κ. Τζήμερος έστρεψε τα πυρά του κατά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι ενώ η τρόικα είχε ζητήσει (με το Μνημόνιο 2) την μείωση της σπατάλης στον δημόσιο τομέα, έλαβε φοροεισπρακτικά μέτρα τα οποία μείωσαν δραματικά το εισόδημα των μισθωτών χωρίς να αλλάξει κάτι στον δημόσιο τομέα, την στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας υποφέρει αρκετά (καυτηρίασε, πάντως, την τρόικα για το γεγονός ότι συγκατένευσε σιωπηλά στις ενέργειες της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου).

Τέλος, ο κ. Τζήμερος αναφέρθηκε και στην συνεργασία της “Δημιουργίας, Ξανά!” με την “Δράση” του Στέφανου Μάνου (μια συνεργασία για την οποία ο ίδιος, όπως τόνισε, άκουσε τα εξ αμάξης). Ο κ. Τζήμερος, αφού τόνισε ότι (με βάση και παλαιότερες δηλώσεις του) η “Δράση” ήταν το μόνο κόμμα με το οποίο θα μπορούσε να συνεργαστεί και ότι ο Στέφανος Μάνος είναι ένας παλαιός πολιτικός με πλούσια δράση (αν και, μερικές φορές, αντιφατικός), επεσήμανε ότι η συνεργασία με την “Δράση” έχει σαν στόχο να γίνει το παραπάνω βήμα για την είσοδο της “Δημιουργίας, Ξανά!” στην Βουλή, ούτως ώστε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. “Δεν είμαστε κόμμα του FaceBook. Δεν χάσαμε τις αρχές μας λόγω της συνεργασίας. Σε εκλόγιμες θέσεις των ψηφοδελτίων τοποθετήθηκαν μέλη της ‘Δημιουργίας, Ξανά!'” είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τζήμερος.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments