ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 14 Ιουνίου 2013
  • Views269

Στην Καβάλα θα βρίσκεται το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), Πρόεδρος του EDF (Ευρωπαϊκού Φόρουμ ΑμεΑ, European Disability Forum) και Πρόεδρος της IDA (International Disability Alliance, Παγκόσμια Συμμαχία για την Αναπηρία) κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΕΣΑμεΑ για το συνέδριο «Τα Άτομα με Αναπηρία-Τα δικαιώματά τους ως καταναλωτές». Από την Συνομοσπονδία θα παρευρίσκονται επίσης ο κ. Χρήστος Κεσόγλου, αναπληρωτής γενικός γραμματέας ΕΣΑμεΑ και ο κ. Σμάραγδος Κρεμύδας, πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Καβάλας και μέλος του Γ.Σ.  της ΕΣΑμεΑ. Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από την Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών Π.ΟΜ.Ε.Κ. « Η Παρέμβαση» και την ΕΣΑμεΑ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας. Ώρα προσέλευσης 10:30 π.μ.

Νωρίτερα, ο κ. Βαρδακαστάνης και η αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ θα έχουν συνάντηση στις 9:30 π.μ. με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Αρχέλαο Γρανά στο γραφείο του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας (ισόγειο Διοικητηρίου) και στις 10:00 π.μ. με τον δήμαρχο Καβάλας Κωνσταντίνο Σιμιτσή στο Δημαρχείο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

10:30-11:00 : Προσέλευση

11:00-11:30  : Χαιρετισμοί

11:30-11:50  : «Η νομοθεσία προστασίας των ατόμων με αναπηρία ως καταναλωτών: η υφιστάμενη κατάσταση», Παναγιώτα Καλαποθαράκου, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών Π.ΟΜ.Ε.Κ. «Η Παρέμβαση».

11:50-12:10  : «Τα δικαιώματα των καταναλωτών με αναπηρία: η νέα προσέγγιση», Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος ΕΣΑμεΑ.

12:10-12:30 : «Οι νέοι κανονισμοί για τα δικαιώματα των επιβατών με αναπηρία», Χρήστος Κεσόγλου, αναπληρωτής γενικός γραμματέας ΕΣΑμεΑ.

12:30-12:50 : «Τα δικαιώματα των καταναλωτών με αναπηρία: παρουσίαση των αποτελεσμάτων του διακρατικού προγράμματος Grudtvig», Χρυσάνθη Μπουφίδου, γενική γραμματέας Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Σερρών.

12:50-13:30 : Συζήτηση – Παρεμβάσεις

13:30-14:00 Συμπεράσματα.

Στις 2 μετά το μεσημέρι, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των φορέων του αναπηρικού και του γονεϊκού κινήματος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στη σύσκεψη αυτή, ο κ. Βαρδακαστάνης και ο κ. Κεσόγλου θα ενημερώσουν για όλα τα τρέχοντα ζητήματα και τις εξελίξεις που αφορούν τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους την δύσκολη αυτή περίοδο.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments