ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 12 Μαΐου 2012
  • Views218

Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου δεν το βάζουν κάτω και παλεύουν να βρεθούν ξανά στις επαγγελματικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου και αν καταφέρουν ακόμα και στην Super League.
Την Παρασκευή (11/5) στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και της Καβάλας των δύο ομάδων που πέρυσι υποβιβάστηκαν, από τα δικαιοδοτικά όργανα, στη Δ’ Εθνική με ορισμένα από τα μέλη του ΔΣ να εκπλήσσονται, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους. «Δεν γνώριζαν το θέμα που επανέφεραν οι δύο ομάδες»!

Από την πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Π. Μποτσιβάλης, το μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ και πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Γ. Μουλάς, αλλά και ο νομικός εκπρόσωπος της ομάδας, Δ. Παναγιωτόπουλος. Επίσης μαζί τους ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ κ. Μπατζιάκας.

Τα μέλη του ΔΣ ήταν αρνητικά και μάλιστα όταν εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της Καβάλας του είπαν. «Τι θες εδώ; Εσύ είσαι στη Δ’ Εθνική».

Σε δηλώσεις του στο «Sport Fm Μαγνησίας» ο Γ. Μουλάς δεν εμφανίστηκε και τόσο αισιόδοξος για τη δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει ο ίδιος να φουσκώνει τα μυαλά του κόσμου, ενώ υπογράμμισε ότι κρίνει τη στάση της ΕΠΟ γενικότερα ως αρνητική και πως τα πράγματα είναι δύσκολα. Όμως δεν πρέπει να αγνοηθεί και το γεγονός, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βολιώτη παράγοντα, ότι οι άνθρωποι της ΕΠΟ έδειξαν να φοβούνται ιδιαίτερα την απειλή προσφυγής στη FIFA και την UEFA. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η ΕΠΟ δεν επιθυμεί να «μπλέξει» με τα διεθνή όργανα.

Πάντως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σ. Πιλάβιος επιφυλάχθηκε να απαντήσει και θα εξετάσει το αίτημα των δύο συλλόγων σε προσεχές διοικητικό συμβούλιο (θα γίνουν πιθανότατα ακόμα δύο μέχρι τη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 2/6). Ο κ. Πιλάβιος ζήτησε από τους νομικούς να του παραδώσουν γραπτά τα ερωτήματα τους, ώστε να λάβουν και γραπτές απαντήσεις.

Εξάλλου το ΔΣ, που ήταν προγραμματισμένο να συνεχιστεί και το Σάββατο αλλά τελικά δεν χρειάστηκε, είχε ως μοναδικό του θέμα τις τροποποιήσεις στους κανονισμούς που θα ισχύσουν στα πρωταθλήματα της νέας περιόδου.

Οι Ενώσεις και η Σούπερ Λίγκα είχαν στείλει τις προτάσεις τους, όπως και τα μέλη του ΔΣ και της ΚΕΔ. Μάλιστα σε μία εξ αυτών εισηγήθηκε ο Κύρος Βασάρας να αρθεί το κώλυμα που υπάρχει σε συγγενείς των εν ενεργεία διαιτητών, όπου δεν μπορούν να είναι παρατηρητές στην ίδια κατηγορία. Τελικά απορρίφθηκε από τα μέλη του συμβουλίου. Τέλος η ΕΠΟ έστειλε στην FIFA τετραετές σχέδιο για τη διαιτησία που θα το επεξεργαστεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μουλά:

«Έγινε μία επαναπροσέγγιση του Ολυμπιακού Βόλου με την ΕΠΟ. Τα νομικά ζητήματα τα έθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Οι υπόλοιποι παριστάμενοι βάλαμε το θέμα σε κοινωνική και ποδοσφαιρική βάση. Υπήρξε ένα κλίμα ουδέτερο έως αρνητικό. Το λέω αυτό, γιατί όταν ήταν να μιλήσει ο πρόεδρος της Καβάλας του είπαν: “Τι θες εδώ; Εσύ είσαι Δ’ Εθνική”.

Εμείς αναπτύξαμε τα επιχειρήματά μας και είπαμε ότι έχουν γίνει λάθη εκ μέρους τους, δηλαδή η αποπομπή του Ολυμπιακού με την απόφαση της Ε.Ε.Α, η οποία δεν ήταν σύμφωνη με την απόφαση της ΕΠΟ. Ζητήσαμε να επαναφέρουν την προηγούμενη απόφασή τους και να παίξουμε πάλι στη Σούπερ Λίγκα. Τους αναφέραμε το κοινωνικό πρόβλημα που υπάρχει στον Βόλο κι άλλα πολλά επιχειρήματα. Εκεί που δυσανασχέτησαν και οξύνθηκαν τα πνεύματα ήταν όταν τους είπα ότι υπάρχει η FIFA και UEFA και το αυτοδιοίκητο.

Όφειλα να τους το πω, διότι είναι ένα από τα χαρτιά του Ολυμπιακού. Δεν τους άρεσε όμως ότι ενδεχομένως η ΕΠΟ θα καθίσει στο σκαμνί. Από την ΕΠΟ απάντησαν ότι έχουμε χάσει τα δικαστήρια, ενώ ο δικηγόρος μας τους είπε ότι έχουμε παγώσει το θέμα. Ο κ. Πιλάβιος ζήτησε από τον νομικό μας να του παραδώσει γραπτά τα ερωτήματα, για να υπάρξουν και γραπτές απαντήσεις.

Κρίνω ως αρνητική τη στάση της ΕΠΟ, πρώτα απ’ όλα από τη συμπεριφορά τους προς τον πρόεδρο της Καβάλας. Ακόμη και για λόγους ευγενείας δε θα έπρεπε να μιλήσουν τόσο απότομα. Επίσης είχαν μια στάση ότι τάχα δεν ήξεραν τα θέματα και τα άκουγαν τώρα. Δεν μπορώ να πω ότι είδα μια αχτίδα φωτός στο άκρο του τούνελ. Οφείλω να μην είμαι πολύ αισιόδοξος και να μη φουσκώνω τα μυαλά του κόσμου με αέρα. Τα πράγματα είναι δύσκολα.

Η Ομοσπονδία θα απαντήσει στα ερωτήματά μας. Τους έκανα και εγώ το ερώτημα ποιος θα πάρει την απόφαση, η ΕΠΟ ή η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, διότι ο ένας λέει στον άλλον να αποφασίσει. Το γεγονός είναι ότι ξεκινά ένας επίσημος διάλογος, ο οποίος μέχρι το τέλος του μηνός θα έχει εξελιχθεί. Από την ΕΠΟ δεν μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης. Μόνο άκουγαν. Απλώς έγινε μια έναρξη συνομιλιών.

Όλα αυτά τα θέματα μπορούσαν να λυθούν και τον χειμώνα. Είναι θέμα πολιτικής απόφασης. Δεν ξέρω αν η ΕΠΟ θέλει να κερδίσει χρόνο ή τι άλλο έχουν κατά νου. Θα δούμε πόσο γρήγορα θα απαντήσουν τα ερωτήματά μας και πώς θα πάνε τα πράγματα τις επόμενες μέρες. Ήδη έχει περάσει το 1/3 του Μαΐου και μένουν λίγες μέρες. Από το μέτωπο της ΕΕΑ, δε νομίζω ότι θα ασχοληθούν με μας μετά και το έγγραφο του Μπιτσαξή. Περιμένουν πρώτα από την ΕΠΟ να αποφανθεί.

Εγώ υπενθύμισα στους ανθρώπους της ΕΠΟ και ότι κάναμε μια συγκέντρωση 10.000 ανθρώπων μεγαλύτερη από απ’ αυτές του Βενιζέλου και του Σαμαρά στο Ζάππειο και κρατήσαμε ένα πολιτισμένο επίπεδο. Αυτό δεν πάει να πει ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν είναι αγανακτισμένος και ότι κάποιοι απ’ αυτούς δεν μπορούν να τους κάνουν καταγγελία στην UEFA επάνω στην αγανάκτησή τους και στην πικρία τους. Εκεί ήταν σαν τους χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα».

Πηγές: onsports.gr, sport-fm.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments